♥ My Sayangg ♥

Sunday, 26 February 2012

Hipokrit


Hey , assalamualaikum guys (: Sedih teramat sangat da mula mai nie . So , apa kena mengena dgn entry tu kan ? Okay , sekarang nie baru nadya sedar yg kyta tkbole trust someone tu dengan 100% . Orang kata apa sekarang , HIPOKRIT . Okay , nadya tak maksod kan sesapa dekat sini . Macam abang-2 nadya cakap , kyta luahkan isi hati kyta tanpa sebot nama seseorang . Itu lagy baek (: yeah , semua manusia ada kesilapan masing-2 . Bohong laa kalau takdak buad sala siked kat muka bumi nie . Kadang-2 ada sala siked sebesar zarah tanpa kyta perasan , tapi still mencari kesalahan orang lain . Okay , nadya taknak maksod kan sesapa kat sini sebab nadya memang takdak niat pun . Yang perlu nadya ckap is Alhamdulillah ke Hadrat Illahi sebab da sedar kan nadya . Nadya tak sanggop da nak hadapi macam-2 persepsi orang kat nadya . Kadang-2 rasa macam nak pegy jaoh-2 pun ada , tapi still besabar . Jujo nadya cakap sekarang nie , da banyak sangat orang-2 hipokrit kat dalam dunia nie yang kyta tak sedar actually diaorang ada lah kawan baek kyta sendiri . Kyta da telampau pecaya kat diaorang sampai da menanges kat bahu diaorang , tapi diaorang tikam kyta pada belakang . Okay , byla kyta ckap mcm nie mesty ada orang nanti kyta --> Sapa suro carik fasal dulu ? Haha , bukan kyta carik fasal dulu . Ujian Allah kat kyta , byla-2 masa pun bole datang tnpa kyta sedari . Betol kan apa yang nadya cakap kn nie .

Okay , sekarang nie tak pelu nk bepanjang lebar . Honestly again nadya cakap kan , kyta tak pelu nk jadi HIPOKRIT kat dalam dunia nie sebab tu semua nya syirik kecil . Tengok , kyta da buad dosa kecik tanpa kyta sedar ? Serious nadya cakap , nadya da bosan dengan semua nie . Kadang-2 nadya rasa nk stay away pada dunia nie . Tapi , sampai byla kyta bole belindung disebalik senyuman kyta nie kan ? Sampai byla kyta nk senyum memanjang sedangkan hati kyta da hancur lebur ? Yeah , nadya da bole agak if sesapa yg baca nie mesty nanti kata --> alaaa , buad baek bole . Ayat jaa semua nie . Am I rite ? Nadya tak kesa smua tu . Da tk kesah apa persepsi orang . Sebab satu-2nya cara is prayers . Jujo again , baru nadya sedar yg kyta tk bole hidop tnpa perolongan daripada Yang Maha Esa . Kyta selalu lupa Dia byla kyta senang , tapi byla susa baru kyta nk menangis segala bgai dan baru menyesal . Tapi , menyesal sat jaa . Then , buad balek . Betol kan ? Sampai byla kyta nk hidop mcm nie kn ? Okay , nadya da mula sedar apa maksod kehidupan . Sejak-2 nadya da mula semayang , baru kaly nie dalam 16 tahun nadya benafas kat muka bumi nie nadya dapat rasa kn something yg tk pena kyta dpat . Something yg tk bole nk ugkap kn dgn kata-2 . Yeah , 2 words that I can say is ♥ Thanks Allah 

#Sorry . Nadya luahkan semua nie bukan nya nak menunjuk kata nadya nie baek atau tak , sebab semua ada persepsi masing-2 . Nadya story smua nie just nak share a little story kat semua . Btw , thanks for readingg (:

Sukaa ? Likee jaa :)

Wednesday, 22 February 2012

Confession Of A Girl

Heyy , guys . Assalamualaikum sayangg smua (: eyh , sehad kan ? Yeah , nadd sehad-2 jaa kat sini . Yeah , sekarang nie memang tengah sedih gyla bangang miaa . Nadd tk tahu kenapa smua nie jadi mcm nie . Disebabkan kesalahan nadd sendiri or dugaan pada Allah . Yaa , kyta tk bole tolak reality yg kyta tk bole menolak dugaan yg datang pada-Nya . Okay , kenyataan sekarang nadd dicop khas "PERAMPAS" . Woww , gelaran yg sangat mengguris hati . Huh , sedih byla kena cop macam nie sayanggg . Hm , yeah . Sapa tk sedih kan kena cop mcm nie tnpa usul periksa telebih dahulu . Sorry nk ckap , nadd bukan org yg suka senag-2 nk saked kn hati org atau nk kechik kn hati org . A'aaa , mmg org byk kata jgn mudah pecaya ken lelaky . Right ? Okay , nadd tk nk citer pjg-2 smua fasal nie . Cukop laa dgn sorg laky yg da buad nadd dgn sorg kaka skola nadd gado . Seriously , sala nadd jgk sbab telampau pecaya ckap laky tu . Tapi , dya da brany sumpah sgala bagai dpan nadd dgn mbea-2 . Huh , parents nadd pun t'dgar jgk . Huh , tapi sayanggg . Sumpah dy tk bole pkay . Sumpah dy jgk da menyebab kn nadd pecaya dgn dy . Okay , mulai skrg tknk pecaya daa dgn mna-2 lelaky kecuali klao sendiri mai jumpa parents nadd .

Citer dy mula mcm nie . One day masa balek skola , dy call nadd then kata nk kenai ap sgala bagai . Nadd tknk sbab nadd tk suka laky mcm tu yg nk kenai guna fon semata-2 nk kenai . Okay , nadd tnya dy mna dpat num . Then , he said he took from his adopt brothaa . Huh , adek agkat dy pulak nadd kenai . So , nadd tnya dy satu pesatu . GF dy tk mara call bagai nie smua . Dy kata tkdak GF , sumpah ap mcm mua . Hm , nadd tk caya and suro dy mai bwah flat . Dy mai dgn mbea nadd sendiri , perghhh . Susa aa mcm nie , mbea-2 dok ad . Depan nadd jgk dy sumpah sgala bagai . So , tkbole nk kata ap sbab dy pun da jmpa parents nadd . 4 hari kenai dy , tupp tupp kaka skola call nadd tnya mua . Nadd takod nk gtao sbab takod kechik kn hati dy . Tapi , sebalik ny . Nadd kena mara sgala bagai , kena tudoh "GATAL" pulak tu . Ouhhhh , pedihhh ayat tu . And smpai sekarang nadd dok kena fire-2 kat skola . Huh , okay . Bukan nadd tknk melawan , tapi nadd respect kaka tu . Nadd tknk saked kn hati dy even siked pun , but i'll do it done :( yeah , sala nadd sbab telampau pecaya kat laky tu . Tkpa , mmg hak kaka tu nk mara kn nadd .

Seriously , nadd nk sgt honest kt kaka tu . Tk sggop ouw nk gado-2 dlam satu skola nie smua . Nk bemasam muka , memang bukan cara nadd . Tapi benda da jadi , kyta tkbole nk menolak takdir . Nadd tknk smua org egt nadd nie memag betol "PERAMPAS" sejahad-2 nadd , nadd tk pena nk amek hak org laen miaa . Nadd egt lagi , hm . Tapi , tkdak sapa pun pena fham perasaan kyta kan ? Memang mara menguasai diri , susa nk kawal . Susa nk determine kn mana satu yg betol . Sorry , nadd tk sggop da nk begado bemasam muka sgala bagai nie . Rasa ad dekat dlam hell pun ad . Klao bole , nadd nk benda nie smua cepat settle . Hm , susa klao org suka dgar kat satu pihak jaa . Org jaga perasaan org laen , perasaan kyta mcm mna pulak ? Hati kyta mcm mana pulak ? Hm , byk besabar . Lebih baek diam daripada besuara . Kan sayangggg ? Tkpa , kata mama --> kebenaran nanti terungkap jugak .

#Pengajaran untuk nadd , supaya jangan telampau pecaya kat laky sangat . Untuk readers jugak ea , takecare sayanggggg . Only this (; byebye .

Sukaa ? Likee jaa :)