♥ My Sayangg ♥

Thursday, 29 December 2011

ON MY HONESTY

Hey , assalamualaikum guys ! Hey , hari nie nadya na luah kan semua apa yang terisi kat hati nadya nie . Yeah , lagi berapa jam jaa na masok tahon baru kan kan kan ? Ya Allah , cepat sunggoh masa bejalan . Jyeahh , smlm baru jaa nadya da luah kan semua isi hati nadya kat bff nadya --> Mira Opieyy . Thanks Mira , sbab hg sanggop dgar isi hati aku yang agak merepek nie . Merepek ka ? Haha , baca laa nanti nahh :D Yaaa , malam nie jugak nadya nanti beteros terang . Nadya takna da laa simpan-2 dlam hati nadya nie , takod tak tetanggong beban nya nanti . Nadya takna nanti byla nadya tak larat na simpan perasaan nie lama-2 , nadya nanges . Nadya na cuba kurangkan menanges atas benda remeh-temeh nie . Okay , nadya mnx maaf kalao mlam nie ayat nadya agak menusuk kalbu sikedd :P Tapi , apa yg nadya na updatekan nie smua nya honest . Nadya tak pena seHonest nie . Yaa ,  nadya tahu nanti ada org akan kechik hati dgn kejujuran nadya mlam nie . Tapi , nadya na kena ungkap kan jugak . Klao nadya tak honest mlam nie , smpai byla-2 pun nadya sendiri yg seksa diri nadya sendiri . So , nadya memohon siap-siap beribu bejuta kemaafan dari --> Mohd Afiq bin Saiful Bahari ;(


Awak , kite nak mnx maaf sangad-2 kat awak nie . Bukan niat kite nak maen kan pasaan awak atao apa . Cuma , kite skrg tgah ada dekat jalan yg tak pasti mana kite nak pergi . Yaaaa , kite mmg sayangkan awak . Tapi , sayang kite skrg nie tebantut . Bukan bererti kite curang kat awak . TAKKK !! Tak pena telintas kat hati kite utk curang kat awak . Sama sekali tak pena !! Cuma awak , kite nak awak pham kite . Kite tak bemaksod na bagi awak sedih . Kite taknak tgok airmata awak lepas awak baca entry kite nie . Awak , awak baek kat kite . Awak tak pena nak buad kite sedih atao apa . Cuma kite jaa yg kdng-2 buad awak mara . Tapi , kite buad awak mara ada sebab . Kite nak awak benci kite . Kite na awak buang sayang awak tu kat kite . Kite taknak awak sorg-2 nanti . Mgkin kite bukan yg tebaek utk awak . Awak , awak sendiri tahu kite nie ......... ! Awak , awak tlg pham kite . Mgkin lepas perpisahan kite nie , kite tak akan bermaen perasaan dgn sesapa da . Kite cuma nak consentrate on study kite jaa . Awak , mmg alasan mcm nie slalu timbul kat bibir-2 setiap manusia . Tapi , awak . Kite becakap nie dgn hati yg ikhlas . Kite tak beniat na bohong awak . Awak , takada seorang pun yg bole pham kite . Kite nak jadi mcm dulu balek , yg takada kaseh syg daripada seorg boyfriend kecuali kaseh sayang from family and friends . Awak , kite bukan tak suka awak ada ngan kite . Cuma , mcm kite ckap kan tadi . Mmg tak akan ada sapa pham kite . Awak , kite terima klao lepas nie awak benci kite sbab tu mmg pemintaan kite . Awak , kite mmg tak sanggop nak ckap mcm nie kat awak . Tapi , kite mmg kena ckap jugak . Mgkin nie last awak tgok kite , mgkin nie last msg kite kat awak . Awak , awak jaga diri baek-2 tao ? Kite tak mgkin mcm dulu balek . Awak , awak egt tao . Kite ckap nie smua daripada hati kite . Kite mmg jujo ckap bnda nie smua , dan kite tak bohong awak dan semua org yg baca updatingg kite nie . Awak , kite mnx maaf dari hujong rambot kite smpai ke hujong kaki . Awak , kite slalu bedoa utk awak agar awak dpat yg lagy baek daripada kite . Awak , terima kseh sbab slama nie awak da bagy cukop kaseh sayang kat kite . Kite hargai sangad-2 awak . Awak , smpai sini saja laa pehubongan kite . Kite mnx maaf sbab tak dpat on the phone ckap bnda nie . Tapi , jujo kite ckap nie smua dari hati kecik kite . Awak , terima kaseh sangad-2 awak . Awak , byebye . Assalamualaikum ;(


Bloggers readers , thanks sbab da baca isi hati nadya nie . Nadya hrap agar hmpa semua dpat pham nadya mcm mana and tak pkir nadya bukan-2 . Yaaa , tak semua org sempurna . Asal utk hmpa smua tao , nadya tak dpat teroskan pehubungan nadya nie sbab nadya takodd tekandas di tengah jalan . Nadya taknak pepisahan belaku atas pemintaan org . Biar atas kerelaan hati nadya sendiri ;( Byebye .

Sukaa ? Likee jaa :)

Wednesday, 28 December 2011


Hey , you ! Assalamualaikum . Hee , apa buad tu ? Sehad tak ? Jyeahhh , nadya sehad Alhamdulillah jaa :DD Hey , nadya saja-2 syokk-2 tulis bloggie nie auw ? Haha , tak tahu nak tulis apa laa . Tapi , takpa kan ? Update randomly pun okay jugak ? Tehee xD Hey , nak tahu apa nadya buad nie ? Adesss -,- online , texting , bloggie . Fuhh , 3 in 1 laa . Tapi , sorry auw ? Kyta tak hot macam org laen . Eyh , nak masok tahon baru laa . Eyh , tak ku sangka tak ku duga :DD Cepat kan masa belalu ? So , next year nadya da umo 16 auw ? Satu Enam , hee :P Best auw . Tapi kan kan , nadya tinggi auw . Tinggi nadya 159 . Nadya tak pendek , teheee .


Tahon baru , mesti laa kena azam baru kan ? Hee , sorrryyy sis bro . Nadya tak buad lagi azam nadya laa (; Hee , meyh nadya nak tanya kaka abg adek nadya nie . Azam hampa smua apa ? Hee , buad azam leklok tao ? Hee , Iloveyou ? Whoaaa , Iloveyou sapa tu ? Iloveyou ? Mana mai nie ? Hee , tetiba pulak tekeluar pda mulod nadya nie :D Tapi , takpa kan . Iloveyou kat smua . Heyy , siked jaa laa entry nadya kali nie . Sorry auw ? Nanti nadya update laen auw ? Hee .

Befoe dat , nadya nak mnx maaf kat smua klao-2 nadya ada sala silap kat smua yg tgah membaca nie . Memang bukan hari raya , tapi takpa kan nak mnx maaf ? Hee , takecare auw smua ? Iloveyou Iloveyou Iloveyou :D

Sukaa ? Likee jaa :)

Thursday, 22 December 2011

Kenapa ?


Wey , kenapa hang muncul balek dlam idop aku ? Aku berusaha utk lupa kan hang . Tapi , kenapa hang mesti muncul balek ? Mana hang hilang masa aku betol-2 perlu kan hang ? Hang takdak masa aku betol-2 nak hang ada dgn aku . Hang tinggai aku macam tu jaa . Dan kenapa baru skrg hang muncul ? Kenapaaaaaaa ?????? Yaaa , memang aku sayang kan hang lagi dan memang susah untuk aku lupa kan hang . Aku sayang hang macam mana aku sayang nyawa aku . Macam-2 dugaan kyta tempuh sama-2 masa kyta besama sebelum nie . Tapi , hang tinggai aku byla hang mula tekenal . Byla smua orang mula kenal hang disebabkan CubPrix . Wey , mana janji hang dulu ? Kenapa hang buad macam nie kat aku ?

Semalam aku mati-2 taknak agkat call , sebab tgah mkan . Tapi , aku agkat jugak . Hang suro aku turon bwah flat , and kata tgah ada dgn kaka aku . Okay , fine tapa ! Aku turon sbab na tgok sapa hang , sbab hang pakai num baru . Hang mula bukak helmet lepas nmpk aku turon . Lepas tu , aku mula na nanges , Tapi , aku kuat kan semangat aku . Aku buad-2 senyum sambil tengok hang dgn kaka aku . Wahhh , dlam hati aku sapa tao . Hm , smlm masa kaka aku ngan mbea hang blarh . Hang mula tunjuk acting hang . Aku honest tanya hang kenapa hang tinggai aku dulu , hang kata hang tak tinggai . Tapi , hang ke mana ? Aku mula nanges byla hang ta ckap dgn aku , hang pulak buad aku maken sayang kat hang . Ya Allah , aku tana jaoh dgn hang . Tapi , tu semua da telambat . If hang nak tawan hati aku balek , buad laa selagi hang temampu ;(

Memang berat hati aku nak tinggai kan hang , memang berat hati aku nak lepas kan hang . Tapi , kenangan kyta sebelum nie takbole aku lupa kan . Memang susa aku na lepas kan hang . Aku tahu , hang pun sama macam aku . Tapi , satu jaa klao aku diberi peluang . Aku nak kyta macam sebelum nie balek , byebye (;

Sukaa ? Likee jaa :)

Wednesday, 16 November 2011

Sakedd vs Pening 

Heyy , Assalamualaikum guys ! How are you ? I'm fine here , thanksyouuuu *HAHA , perasan sikedd :D Apa mksod entry nadd tu eyk ? Sakedd ys Pening ? Benda menatang apa tu ? Eyh , ta paham laa . Bole tolong explain ta ? Wahhh , nie smua mesty ada dlam kepala otak bloggerss smua ken ? HAHA , begini cerita nyaa . Pada suatu hari , di sebuah .......... Eyh , poyo ken ? HAHA , sorry sorry . Kiddingg saja maa , hidop mao happyy (; HAHA , walaoweyyyy :P Okayokay , lets begin . Actually , sejak kebelakangan hari tu , nadd slalu sangad sakedd kpala . Hampir setiap hari  kodd , memang sakedd sangad . Pening ada jugak , tapy kebanyakkan nya sakedd kpala . Sometimes sakedd blarh kanan , sometimes blarh kiri . Heyy , macam-2 laa . Kekadangg serabodd jugak kpala otak nie . Yaa laa , sat-2 sakedd . Hm , nadd tatao laaa na buad apa ngan kpala nie . Rasa macam na hempok kat dinding pun ada jugak . Yaa laa , mkan panadol bebijik-2 tak jugak hilang sakedd nie . Hm , na buad apa pun tatao . Heyy , guys ! Bagy sat opinion , nadd na buad apa ngan kpala nadd nie , erghhh ~ !

Okay , skunk nie nadd menaip entry nie ngan dlam keadaan sakedd kpala + selsema + sora pun da macam Donald Duck daa (; Serious ckap , memang teseksa gyla ngan keadaan macam nie . Dekat-2 buffdayy nadd jugak laa dok sakedd-2 macam nie smua , alahaiyyyy ! Jangan laa buad fasal , kang nadd ta sambot buffdayy nadd Jumaat nie , warghhhh ~ maen laa jaoh-2 tu . Nanty-2 laa mai demam eyk ? Hesh , sakaiyy aku :D Heyy , serious . Memang tgah saked gylaa skunk nie , nampak macam mata na tetutop pun ada jugak . Nampak macam kabur-2 ada jugakk . OuchGee , napa nie ? Adess >.< daripada hari tu lagy slalu jadik macam nie . Erghhh , gtao family depa pulak suro p hospital chekk . Ergh , tana laa pegy hospital . Sat doktor suro mkan ubat tu laa , ubat nie laa , sat ta fasal-2 kena check-in hospital . Alahaiyyy , tobat lillah aku tamao :DD Hm , tolongg sakedd kpala oiyy . Tana laa sakedd-2 daa , nadd tepaksa tanggung sakedd kpala nie . Ouch , sakedd :( nanak nanges rasa . Guys , sesuai taakkk klao pendapat nadd , nadd mkan panadol lagy bebijik ? Hesh !

Ya Allah , mana laa teddyy nadd nie p haa ? Hm , ta kan ta balek lagy kodd ? Adess =,- balekk laa cepat b . Sudaa rindu nie , sakedd kpala nie pun beby tolak tepi sat . Dok tnggu b jaa nie , huh . Imissyouu laa b , japgy mesty b nanty suro beby mkan ubat miaa ken ken ken ? Hesh , da agak daa . And b mesty kata mcm nie miaa :-
#Beby sakedd kpala ? Laaaa , p mkan ubat tu . Sat lagy terokk , susa pulak b dok risau ken beby . Cepat-2 , p mkan ubat tu . toksah dok ketegaq nahh ? P mkan jugak tao ? Selagy ta mkan , selagy tu b tana msg beby . Da , p mkan ubat tao ? Jgn tipu-2 okay ? Allah ta suka org tipu-2 nie sygs .
HAHA , sure miaa b nanty ckap mcm nie kat beby ken sayangg ? Walaoweyy , rindu hanggggg b . Cepat laa msg beby , rinduuuuu nie . Waaaaa , dok tnggu b nie . Iloveyouuuu b .

Eyh , smpai sini saja laa okay ? Mata nadd memang da ta bule tahan daa , dok nampak hitam-2 daa . Then , sat jadik kabur . Ya Allah , hrap-2 laa tada papa yang jadi Ya Allah , Amin (; Eyh , gudd nyte tao ? Have a sweet dreams , Iloveyouu awokkkk </3 .

NadyaOpieyy

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 15 November 2011

Assalamualaikum (; Guys , bole tolong takk ? Tolong pujuk nadd kejap :'( nadd baru lpas nanges . Ada something jadi kat nadd . Nadd ta mnx smua nie jadi , tapy Qada' Qadar Allah da tentu ken . Hm , nadd ta pham napa smua nie jadi kat nadd . Benda yang lepas , suda laa . Napa na kena ugkit balek pekataan sayang tu ? Heyy , klao hampa sayang hampa tak kan tinggai aku macam tu laa weyy :( Sayang hampa tu tak kemana pun weyy . Please laa , aku bukan nya nak ego ka apa . Cuma aku tak nak aku nanges suda . So , napa na kena cari nadd balek ? Yaa , memang betol pun ckap mbea nadd , Aya . Skunk nie , ex boyf nadd smua pakad dok my carik nadd balek . Nadd ta pham ngan depa smua . Okay , depa da ludah then na jilat balek ? Terokk betol . Ou , na kata yang hampa ta bole lupa ken aku ? Atao hampa saja na rosak ken kebahagiaan aku ? Hm , Ya Allah . Nadd ta abes pkir smua nie . Arghhhhh , rasa na jerit jaa laa weyy . Tolong laa , jgn kcao aku daa :'( Napa hampa ta senang sangad na tengokk aku happyy weyy ? Tolong laa , aku ada pasaan sama . Aku da ta sanggop mcm nie da , hm .



Okay , tady masa nadd kuar mkan ngan family then ex boyf nadd sorg nie anta msg kat nadd then mara-2 nadd . Dya kata napa curang kat dya . WhattaaFurios , sejak byla aku curang kat hang ? Hm , that day dya sendiri yang decide kata tana ganggu nadya daa , then tetiba mai maky hamun nadya sbab dya kata nadya curang kat dya . Memang dya nie , erghhh  . Saja bagy nadya bara , tapy tu ta seberapa . Yang paleng nadya takod , byla dya kata mcm nie --> Nie , p mampoi laa . Klao aku dapat laky tu  , mampoi laa dya . Hm , napa dya na kena ckap mcm tu ? Serious nadd ckap , start pada tu nadd jadi takodd if something happen kat tedddyyy nadd :( Actually , nadd takodd na gtao tedddydyyy nadd fasal nie :(
Smpai sini saja , thankss foe readingg (; iloveyouuu .

NadyaOpieyy

Sukaa ? Likee jaa :)

Sunday, 13 November 2011

Heyy , Assalamualaikum guys (; Heyy , jyeahh . Apa buad tu ? Yeah , hari nie nadd ta pegy skola . Adess ==, bukan nya maleh na p ka apa . Cuma nadd ta larat jaa , smlm baru jaa balek pada kem . Yeah , best laa jugak pegy kem tu . Tapy yang paleng best kat kem tu , byla budak skola CGL tepuk tngan and shout Ooooouuuuuu , HAHA . That was so fun :D Lolx , depa bnyk yang ta sombongg . Friendly lagy laa pulak tu (; Yang paleng best skaly byla depa smua ckap . I though they was speak in Malay when chit chat wif somebody else , but no . They was speak in English . Waaaahhhh , i wanna talk like them , hee :D Okay , tetiba jaa Nadya Opieyy nie my update blogg nie .

Yeah , nadd da lama na update blogg fasal sumthingg nie . Tapy , ta tecapai hajat nadd na buad mcm tu . Okay , hari nie nadd ada masa so bule laa update (; Heyy , yeah . Sedaq ta sedaq da na cuti skola da pun . Wahhh , mesty nanty rindu kawan-2 + kenangan kat skola smua . Adess -,- act , bukan yang tu yang nadd na cita ken . But , sudaa telepas . Hee , yeah . Maseh egt yang nadd update fasal sumone tu ? Huh , nadd tana laa sebot nama dya . Takodd nanty spupu dya baca and gtao dya . Yeahh , bnda da lepas baek lupa ken . Yeah , sala nadd jugak sbab ta tnggu dya . Tapy , setiap manusia ada kesilapan rite ? HAHA , mcm tu laa jugak nadd . Yeah , now dya suda pun happyy ngan gurlf baru dya . Eyh , sayang . Sorry tao ? Bkan nya aku tana tnggu hang , tapy aku tgok hang mcm ignore ken aku ja . Aku sedih weyy , aku rasa mcm hang ta hrgai penungguan aku kat hang . Aku IM hang , hang buad bodo ja kat aku . Sumtimes hang reply , tapy mcm reply tepaksa . Tapa , aku ta sala ken hang sbab hang na uji kesabaran aku menunngu hang . Yeah , smpai one day tu ada sumone dtg dlam idop aku . Dya caringg gyla fasal aku , smpai aku accept proposal dya sbab dya na jadikan aku as gurlf dya . Aku accept dya ngan hati yang tebukak , aku ta egt lagy da fasal hang . Yeah , aku happyy byla ngan dya (; (kat bwah nie , pict aku ngan dya)


One day , hang dtg balek dlam idop aku . Hang tuduh aku kata yang aku nie ta ikod ciri-2 kehendakk ppuan yang hang na . Hang kata lagy yang aku nie ta sbaq , hm . Hang tao ta wey , betapa saked nya hati aku byla hang ckap mcm tu . Hang seolah-2 mcm ta hrgai penungguan aku kat hang :'( Ya Allah weyy , aku rasa na nages tao ta . Tapy , aku sbaq jaa balas balek kata-2 hang tu . Aku ta mara-2 hang , tapy aku cuma terasa ngan kata-2 hang tu . Jyeahh , aku kata kat hang hope hang dpat gurlf sebaek hang . Tuttt tuttt , hang suda ada gurlf . Yeah , memang aku nanges , tapy aku lupa ken jaa . Hang ta patot tnggu ppuan mcm aku nie ken ? Yang da bnyk buad hang terasa , tapy aku suda maaf ken hang ngan kata-2 hang tu . Cuma satu jaa aku na gtao hang , aku bkan ta sbaq tnggu hang , cuma aku ta sbaq na tgok apa yang hang rasa byla aku suda buad relation ngan sumone . Aku hrap hang happy (; Tlg jgn ugkit lagy bnda lama weyy , aku doa ken hang hope one day jodoh hang ngan org yang sebaek hang , Amin . And thanks sbab hang snggop tnggu aku , aku hrgai hang .

--> Setia laa kepada cinta sebagaimana aku setia kepada agama (;
Weyy , thanks sbab bagy ayat nie kat aku . Hang setia laa jugak kat pasangan hang , and jgn sbab hang tepaksa sayang .

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 8 November 2011

UNCHANGED ):

Assalamualaikum , guys ! Hm , ta tido lagy ? Da pukol brapa da nie , nadd ta bule na tido . Kpala kusud memikir ken sumthingg :( nadd ta tahu na mula ken mcm mana . Ada yang suggest suro buad itu laa buad ini laa , but nadd still ngan pendirian nadd . Hm , nadd ta pham ngan keadaan skunk . Napa dya maken berubah ? Yeah , i mean napa dya ta mcm sebelum nie ? Nadd tana tuduh , sbab ta nmpk ngan mata kpala nadd sndiri . But , nadd ta abes pkir napa dya laen mcm skunk nie . Hm , OKAY . Nadd memang tipu laa klao nadd kata nadd ta nanges . Nadd diberi pilihan dari kwan-2 nadd . But , nadd tana accept satu pun pilihan depa . Na tahu napa ? Sbab nadd sayang sangad kat ED tapy napa dya mcm da berubah skunk ? Okay , ta baek teka-2 rite ? Tapy , yag itu yang nadd rasa skunk . Nadd ta pham napa dya jadi mcm nie , hm . Nadd na dya yang slalu mcm sebelum nie . Hm , nadd tatao na kata mcm mana daa . Serious , nadd sedih gyla skunk . Tady pun , baru jaa abes gayod ngan mbea nadd . Hm , nadd luah ken smua apa yang nadd simpan dlam aty nadd smpai ken nadd nanges . Jyeahh , klao nadd bule menjerit masa nie , da lama nadd menjerit . Nadd tana mcm nie , nadd na mcm sebelum nie . Tapy , napa ED berubah ? Napa hang berubah weyy ? Tolong laa .



Okay , nadd still ta pham napa dya sanggop ckap mcm nie #Nak msg , msg laa . Ouch , hang tao ta ED ? Betapa saked nya haty aku byla hang ckap mcm nie kat aku . Hang bule jaa msg halai balai ngan aku , tapy yang aku nie pulun dok amek aty hang . Tapy , hang buad tao tak tao jaa kat aku . Aku skunk sapa bagy hang ? Yaa , aku sangad terasa ngan hang . Hang bule lagy enjoyy kat luar sana , even though hang buad bodo jaa kat aku kat sini . Smpai byla hang na buad aku mcm nie pun aku tatao . Da dua kaly hang tinggai aku time msg . Hang jangan tinggai aku untuk kaly ketigaa wey :( Hm , aku sayang hang wey :( aku tana kehilangan hang . Jyeahh , aku sayang hang . Aku tatao na ckap mcm mana lagy yang aku sayang kat hang . Aku mnx maaf klao aku ada buad hang saked aty ft terasa ngan aku ka , aku mnx maaf sesangad . Aku cuma na hang tao , yang aku sayang ken hang . Smpai skunk , aku still tunggu msg atao call pada hang .
P/S : Hang jangan risao wey , aku ty tunggu hang jugak . Hm , sorry again . Aku tana kehilangan hang :( aku cuma na hang tao , yang aku sayang ken hang . Aku na hang yang dulu , bkan yang skunk !

NadyaOpieyy (;

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 1 November 2011

SAKED HATI ft JEALOUS ~ !


Heyy , Assalamualaikum guys ! Okay , apa buad tu ? HAHA , mesty semua tetanya ken . Lolx , napa laa nadd nie byla start jaa na posting mesty nanty tanya #Watcha doingg ken ? HAHA , but kaly nie laen sikedd laa nah . Nadd tnya apa buad (; hee , Okay . Mesty tetanya ken , napa ngan entry tu ? Okay , mcm nie (; hee , 1 2 3 . wekkkk :P hesh , susa laa pulak nanak cita nie . Tapy , na kena cita jugak . Tao napa ? Tada sapa kat umah nie , tgokk laa skunk da pukoy bapa ken ? Huh , family smua da tido . Cuma nadd ngan kaka jaa yg ta tido lagy . Alllaaaa , kaka besa laa . Apa lagy , kuar date ngan boyf dya laa . Hm , lagypun dya da na balek KL . Sambongg study . So , na cita kat sapa lagy ken klao ta kat bloggiee nie yg jadi mangsa (; ta kan laa na p cita kat mama ft ayah pulak ken ? Hee , solve it by your mind self . Hee , Okay , dear . Lolx , napa laa tangan nie ta bule na tulis fasal isi entry nie ? Adesss ==, ta sedih tana nanges . Da janjy daa , tana nangeh . HAHA , okayy laa . Serious miaa nie , nadd storryingg sikedd (;

Okay , lets begin . Masok ary nie , da dua org da dok gtao nadd fasal ex gurlf boyf nadd . Lolx , nadd cita nie bkan nya na menunjok kata nadd nie da ada boyf or jakun da ada boyf okay ? So , mind it your mouth . Okay , smua org ada probs rite ? Smua org ada hal masing-2 ken ? So , smua org ada hak ken na pour heart kat mana-2 yg diaorg pecayai exactly kat mana-2 laman sesawang diaorg ? So , sapa yg mulod mcm bangkai tu better shut up your mouth and just read it if once you've going in their privacies pour heart (; sorry , tepaksa be-Speakingg pulak . Sat klao ckap Melayu , ada pulak kata kyta nie kurengg hajo ka apa . Allaaaa , mana na tao ken ? Mulod org , kyta ta bule katop . Biaq jaa na kata apa pun , nanty pndai-2 laa hang DEAL ngan Allah nahh ? Okay , once again . Don't judge it by its cover :D Jum continue balek fasal entry nie (; Hm , yeah . Masok ary nie da duaa org makhluk Allah gtao kat nadd fasal ex gurlf boyf nadd . Ya Allah , nadd ta sedih depa ckap fasal ex gurlf boyf nadd . Tapy , nadd jealous jaa . Tada laa , napa na kena my ugkit balek benda yg lepas ? Mcm org-2 dok ckap , #The past , let it bygones . Buang yg keruh , amek yg jernih . Okay , yg depa na ugkit balek napa ? Saja na bagy nadd jealous . Ergh , tatao eyh . Depa dua kenai nadd , siap tao lagy nadd nie org nya mcm mana . Okay , memang dikata ken depa nie kwan nadd sendiri . Hm , nadd bukan na mara depa ka apa . Cuma , nadd tana bagy depa saked aty ngan p lepas jaa ckap kat depa . So , tepaksa laa my lepas kat bloggiee nadd yg ta besala nie . Sorryy bloggiee , i didn't mean it my dear (;

Hm , nadd bukan nya apa . Nadd da cuba na belaja maksod #The past , let it bygone . Nadd da tana egt da bendaa-2 yg lepas nie . Ergh , memang saked aty gylaa laa na kata byla depa dok my ckap fasal ex gurlf boyf nadd . Okay , kat hmpa bloggers smua . Mcm mana klao sumone tu , mbea hmpa sendiri my ckap fasal boyf/gurlf hampa miaa ex ? HAHA , surely hmpa ta suka + jealous + sakedd aty bagai rite ? Rasa mcm boyf/gurlf hmpa miaa ex jaa mcm yg tebaekk utk boyf/gurlf hmpa rite ? Hmpa mcm depa na sisih ken ? Huh , yeah . Nadd admit it , mcm tu laa yg nadd rasa skunk bloggerss . Huh , serious . Saked aty + jealous pun ada jugak . Huh , nmpk sangad yg mbea mkan mbea . Opsz , telupaa . Nadd da kurengg mbea ngan dya start dya nanak amek kaka agkat nadd . Walaoweyyy , semua hang na kebas naahh mbea ? Mcm nie kaa mbea ? Huh , palat ngan hang weyy . Saked aty bagai ou , okay dear . Tana maky-2 + mara-2 dlam bloggiee nadd yg ta besala nie . Okay (; buad muka chomel sikedd sambil menagis + taip entry nie . Walaaa , da promise tana nages . Tapy , tekuar tnpa memaksa . Sorryyy guys . Na tao napa nadd buad entry nie ? Sbab nadd teamat sayang ken boyf nadd , dats y nadd tepaksa buad entry nie (; Okay , dats all foe tonite . Befoe dat , read it down there foe a while (; Sapa yang ta sayang boyf/gurlf hmpa ken ? 

P/S : Kawan , aku ta bemaksud aku na remove hang pada list kawan-2 kat dlam otakk aku . Tapy disebab ken cara hang tu , buad aku da ta caya lagy kat hang . Yeah , aku mara-2 hang bukan sbab aku benci ka apa kat hang kawan . Cuma , aku tana hang cuba rosakk ken hubungan org mcm mana hang rosak ken hubungan kekawan hang yg laen . Kalau betol laa hang kawan , napa hang buad mcm tu ? Hang ta pena rasa kodd mcm mana saked nya hati kawan-2 hang yg laen byla hang rosakk ken hubungan depa ? Yeah , aku bule lagy besabaq ngan hang , sbab hang kawan . Okay , mcm aku pena ckap kat hang befoe nie . Sekaly hang buad babi ngan aku , double miaa aku bule babi kat hang . Sorry , aku tepaksa ckap mcm nie sbab aku tana hang rosakk ken relation aku . Hope hang sedaq cepat weyy , hang jangan na jadi mcm kera .

#NadyaOpieyy

Sukaa ? Likee jaa :)

Monday, 24 October 2011

NEW LOVE STORIES (;



Heyy , guys ! Assalamualaikum , hee (; wahhh , rindu eyh na update bloggiee nie sygs , whoaaa . Okayy , how are you guys ? Fine ? Hee , I very very and very fine laa guys (; HAHA , wanna knoe it ? Yes , you are (; hee , okay syg . Lets started (; Okayy , nadd na gtao sumthingg nie . Hee , nadd happyy sesangad guys . Na tahu ta napa syg ? Sbab nadd da jumpa tedddyyy nadd . #Whattttt ? Teddddyyyy ? Whats dat ? HAHA , mesty tetanya ken tedddyyy tu apa ? Hee , okayy . Biar nadd explain ken (; hee , tedddyyy tu is MY SOULMATE (; hee , nadd sudaa jumpa soulmate nadd . Hee , na tahu sapa ? Okayy , tengokk laa sebelah (;

Lepas seminit belalu ........

Heyy , sudaa tengokk ken ? Hee , sorryy tao guys ? Tedddyyy nadd ta hensem mcm boyf hmpa smua (; sorryyy sesangadd guys . Nadd rela dya ta brapa hensem mcm boyf hmpa , sbab takodd klao dya hensem sangadd rmai ppuan dok ushaaa dya . HAHA , sakaiyyy ken nadd nie ? By the wayy , nadd ckap bnda betol . Hesh , da laa nadd nie kuad jeles . Ta bule laa tgok dya ngan ppuan laen , hee . Sayanggghangg b (; Cuba tengokk tarikh nie --> 23/10/11 10:28:46 PM . HAHA , tarikh + date pentingg , hee . Nadd simpan aw tarikh + date nie dlam fon , hee (; sakaiyyy sakaiyyy nadd nie . Heyy , nanak tahu ? Hee , nadd sudaa meet dya tady kat Pasar Malam Kg Melayu . Wahhh , happpyyy siottt dpat meet dya (; hee , dya ta segan-2 tego nadd kat sana tady . Hee , respecttt hanggg b . Setengah laky , if klao first time meet memang susa na tego gurlf sendiri . Byla tnya , maluuu . Hee , tapy Edy nie takkk . Dya tego selamba jaa , HAHA . Gylaaaa weyyyy , but seriuos gtao . Happpyyyyy dpat meetttt dya , hee (;

Ouch , telupaa laa syg na intro ken Edy nie kat bloggerrss . Hee , okayy laa (; jum nadd intro ken Edy nie kat bloggerss (; hee , mhuahuahua (;
#Edy Ismadi b Ismail .
#18 y/o .
#Lone Pine (;
Hee , sikedd-2 sudaa laa okay ? Hee , by the wayy again nanakk gtao (; sorryyy if dya ta hensem mcm boyf hampa semua (; nadd accept jaa kekurangan dya . Okayy , ta semua SEMPURNA rite ? Temasokk laa nadd (; Hee , sorryy b klao aku bukan yg tebaekkk utkk hangg . Tapy , aku cuba nanakk jadi yg tebaekkk utkk hangg b . Seriuos b , aku sayangggg hanggg weyyy (;

Dats all foe tonite , hee (; thankss dude foe readingg . Nyte bloggerss (;

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 18 October 2011

BEGINS NEW LIFE </3

Heyy , guys (; watcha doingg ? Opsz , Assalamualaikum , heehokkk . Okay , now nadd da lega sudaa pas sudaa luahkan apa yg tesirat dlam aty nadd nie . Yeah , nadd ngaku smpai skunk nadd ta dpat na lupaa kan dya lagy . But , LIFE MUST GO ON . HAHA , ayat sapa ntah bagy kat nadd tu . Okay , now nadd na mulaa ken idop baru . Na lupaa ken coup-2 nie buad sementara waktu and na consentrate kat skula , kawan-2 and kejaa . HAHA , kejaa ? Yaww , msty smua tekejodd ken nadd keja . Yeah , nadd keja skunk nie . Cuma buad part-time jaa kat Hotel sbgai Casual Worker , HAHA . Yeah , best ouww keja nie . Yaa laa , buhsan dok umah + buhsan kuar . Baek keja lagy bagos , dpat jugak duit sampingan . HAHA , gylaa ken nadd nie ? Hee , nadd na thanks laa kat Aya sbab dya yg masok ken nadd kat Hotel as keja part -time . Hee , dok ngan dya + Eika , Ya Allah , memang nadd nanty gelak ta benti . HAHA , dok ngan depa memang melawakk . Ada jaa bnda nanty kuar kat mulodd kamy . HAHA , idop kena happyy rite ? Ta kan na sedih-2 pulakk ken ? Hesh , apa mao jadi pon tatao eyh kat aku nie . Hee , nadd takesah if tada boyf pon (; sudaa ada kawan-2 pon da rasa lengkap da idop nadd (; thanks guys , syg hmpa kawkawtim miaa tao ? hee , na update apa lagy eyk ? yeah , jyeahhh , sudaa tao .hee , okayy . Tukaa topikkkk hangatttt pulakkkk (;

Heyy , mesti ramai kat luar sana sedang hang becinta ngan boyf masing-2 ken ? HAHA , cuma aku jaa yg tesesat p my belakang :DD tada kesah pon . Okay , nak tahu tak cena sorg boyf jatuoh cinta ? okayy , jum tengok-2 kat bawah nie . Gurls , jgn tekejodd okay if boyf korang ada sala satu tanda-2 mcm kat bawah nie , hee , jum (; tana buang masa sudaa (;
T1 > Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela dan bukan kerana terpaksa .
T2 > Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya .
T3 > Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya .
T4 > Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya meluap-luap .
T5 > Dia sentiasa takot kehilangan kekasihnya .
T6 > Dia selalu mengawasi gerak geri kekasihnya kerana dia sentiasa curiga .
T7 > Dia tidak suka lelaki laen mendekati kekasihnya .
T8 > Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan seluruh perhatian kepadanya .
T9 > Adakalanya dia seperti anak kechik yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayaninya lebih dari orang laen .
T10 > Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja .
T11 > Dia kadang-kadang suka merajok kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya .
T12 > Dia akan merasa sengsara apabila berjauhan dengan kekasihnya terlalu lama .
T13 > Dia akan selalu memastikan keselamatan kekasihnya .
T14 > Dia akan lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri .
T15 > Dia kerap bertanya apakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa cintanya lebih kuat daripada kekasihnya .
T16 > Dia tidak akan mempedulikan wanita lain apabila tidak ada urusan penting dengannya .
T17 > Dia cuba meluangkan lebih banyak waktu dengan kekasihnya .
T18 > Dia membanggakan kekasihnya dihadapan orang lain .
T19 > Jika ditinggalkan oleh kekasihnya , dia akan merasa sangat sedih dan tidak akan percaya lagy dengan cinta perempuan lain . Namun , dia sentiasa mengharapkan kekasihnya kembali .
T20 > Apabila adanya orang ketiga , dia akan kehilangan akal kewarasannya dan sanggup berbuat apa sahaja untuk merebut kekasihnya kembali .
T21 > Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang plaing dipercayai dan sanggup menyerahkan harta mahupun nyawanya sendiri .
T22 > Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya . Namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100% mencintai kekasihnya .
T23 > Tidak semua lelaki sanggup menitiskan airmatanya untuk seorang perempuan .

P/S : Korang , if boyf hampa ada sala satu tanda-2 mcm kat atas nie , hargai laa dya sepenuh aty (; dia bukan nya cerewet , tetapi dya cuma syg ken gurlf dya mcm mana dya syg ken nyawa dya sendiri . Korang , tak rmai boyf yg sanggop jatohkan airmatanya utk gurlf dya . hee , nadd buad bnda nie bukan apa . Saja jaa tana tgok coup-2 nie smua break . Hee , saja jaa update kat fesbuk hope ada yg baca and tak kan break da ngan boyf depa smua (; hee , sukaa tgok coup-2 nie smua . Sweet mweet muaa mcm gula-2 hacks (; Okay , smpai sini jaa syg (; nyte .

Sukaa ? Likee jaa :)

Monday, 17 October 2011

LIFE'S PERFECT IS GONE );

Heyy guys , watcha doingg ? Eyh , Assalamualaikum (; sorryyy , hee . Heyy , this time nadd na luah ken apa yg tesimpan dlam aty nadd nie . Mmg da tabule na katop lagy daa . Nadd tana jadi mcm nie , tapy da Qada' Qadar Allah ); nadd tabule melawan Takdir Allah (; yaa , memang sedih gylaa babeng miaa . Nadd tana benda nie jadi and nadd ta kan mnx , tapy Takdir Allah ); nadd tepaksa , tepaksa . Nadd klao bule , nadd na dya balek ); tana kehilangan dya . Na dya mcm sebelom nie . Na dya yg slalu caring fasal nadd . Na dya yg slalu penuh ken inbox nadd ngan msg dya ); tapy , tu smua ta kan tejadi daa . Na tao napa nadd ckap mcm nie ? SEBAB NADD DA KEHILANGAN DYA (menjerit) . Nadd da tatao na ckap mcm mana daa skunk nie );

 Yaa , ada ken nadd pena update fasal sayang nadd ? Yaa , now nadd da kehilangan dya ); nadd tatao na buad apa daa skunk . Nadd pesan kat bloggers reading jgn curik godekk nadd pada nadd , tapy nadd sendiri yg kehilangan dya . Waaaaa , tatao na idop mcm mana daa skunk nie . Start dya my dlam idop nadd , nadd rasa yg nadd da SEMPURNA even dya bukan boyf nadd . Nadd syg dya mcm mana nadd syg family nadd . Nadd tana kehilangan dya , tapy nadd da kehilangan dya . Ouch , memang pedih byla nadd kehilangan dya . Nadd nanges ta behenti byla nadd ckap fon ngan dya , tapy dya ta pasan pon yg nadd nanges sbab dya . Sokayyy , nadd still bule tahan lagy airmata nadd pada jatoh . Tapy , nadd ta sngka dya sanggop letak fon teros tnpa ckap papa pon ); hm , slalu dya ta mcm nie . Slalu klao na letak fon , dya msty kata mcm nie #kyta msg okay ? Byebye , takecare . Tapy , smlm takk . Nadd nanges pas dya letak fon teros . Then , byla nadd na p naek atas , mbea-2 smua tego napa mata merah . Nangeh ka ? Hm , nadd elak soalan depa smua . SERIOUS , nadd tana kehilangan dya );

Selalu klao balek skula , msty nadd nnty dpat msg pada dya . Wahhh , happyy gylaa byla nama dya naek kat fon nadd . Inbox nadd penuh ngan msg dya . Ta wajib ary nadd klao dya ta anta msg kat nadd . Yeah , nadd happyy byla msg ngan dya smpai nadd jadi syg gyla babeng kat dya . Yeah , nadd tana dya jadi boyf nadd sbab kamy cuma kwan besa jaa . Cukop laa idop nadd , PERFECT laa idop nadd if nadd ta kehilangan dya . Tapy syg , skunk nie nadd da kehilangan dya . Yeah , nadd bule kyra da brapa kaly nadd ckap yg nadd kehilangan dya . Yeah , now skunk idop nadd da ta PERFECT as before this . SUMPAH nadd gtao , nadd memang syg gyla kat dya . Nadd klao bule , nadd tana kehilangan dya mcm skunk . NADD TAK MAU !!! Tapy , napa nadd na kena kehilangan dya ? Nadd ta sanggop , tolong laa weyyyy . Nadd ta behenti nanges sejak smlm ); aku syg hang weyyyy , tak mau hilang hang . Tapy , aku kehilangan hang jugak akhirnya . Weyyyy , aku tatao na starting life aku cena daa pas aku kehilangan hang . SUMPAH weyyy , hang da buad idop aku PERFECT start hang rpat ngan aku . Yeah , aku tatao napa hang beubah weyyy . Aku still egt lagy kata-2 hang .

P/s : Sorryyy , nadd da pdam gmba dya kat side kanan nie . Hm , bukan nadd da tana letakk daa . Tapy , nadd da kehilangan dya so hilang laa idop nadd skunk nie . Bukan nadd na buad mcm sorg jaa laky kat dlam dunia nie . Tapy , syg nadd ada kat dya . Nadd tatao na amek masa brapa bulan na lupaa ken dya . SUMPAH nadd ckap , nadd tana lupaa ken dya . And nadd ta kan lupaa ken dya . Nadd na kamy mcm dulu balekk . tapy , mustahil nnty jadi mcm tu . Nadd cuma bule bedoa utk kebahagiaan dya ); syg , aku na nangeh . Aku sayanggggg hanggggg , bayang-2 hang selalu muncul kat bola mata aku ); aku sayangggg hangggg weyyyy );

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 11 October 2011

Sayang ini budakk (;

Heyy , guys ! Assalamualaikum :) hee , apa buad ? Heyy , na update sumthingg nie . Hee , na tahu apa ? Yeah , nadd na share sumthing ngan hmpa smua nie . Whoaa , tetiba jaa n aupdate fasal godekk nadd nie . Hee , na tao sapa sayang ? Tuuuuu dyaaaa , eyh ! Sabaq laa , hee :) hee , okay . Let me introduce him :) His name was given Zul Hairi , tapy org panggel Adek jaa . HAHA , nadd pon tatao napa org panggel dya adek . Hee , ta kesa laa sayang :) okay , dya stay kat Tanjong Tokong . HAHA , act na kata nadd kenal dya lama ka tak . Ta laa da lama kenal dya . Nadd kenal dya masa nadd kuar dat day , dya teserempak ngan nadd and last dya call nadd kata mbea dya panggel . But , nadd ta pegy aa kat dya . Nadd ignore ken jaa . Yaa laa , first time meet mcm tu laa . Hee :) nadd ta sangka yg nadd keja skaly ngan dya . Okay , ary tu nadd pegy laa keja kat Cititel Hotel . So , nadd tenampak dya . Whoaa , ta sangka gylaa aku wey . Hee , happy laa da keja skaly ngan dya . Then , tetiba jaa Sbtu lepas dya my keja . Hee , dya pon dok peli-2 nadd ngan mbea dya . Adess ==, sakedd aty ada jugak . Tapy , nadd buad bodo jaa . HAHA , masa na balek tu dya mnx laa num fon nadd . Tapy , nadd mcm ragu-2 na bagy . After second tu , nadd bagy laa sbab da mbea keja . So , balek tu dya text nadd . Whoaa , happyy gyla dpat msg dya . Hee , ntah napa :) okay , nahh . Kat bawah tu gmba dyaa , hee .

Starting text ngan dya mlam Sbtu tu , dya baek sangad wey . HAHA , tepikat nadd ngan cara dya . Eyh , lekk aa . Tepikat jaa , hee :) Okay , nadd sayang godekk nadd kat bawah nie . HAHA , msty hmpa dok pkir ken yg sbelah dya nie gurlf dya ka bukan . Okay , nadd pon tatao laa gurlf dya ka takk . But , dya kata dya still single . And kat sbelah dya nie pon , cuma mbea dya jaa kodd . Ta lebiyh apa pon kodd . HAHA , but nadd still ta caya dya tada gurlf . Yaa laa , muka siked miaa hensem tada gurlf . Sumtimes if nadd tnya dya tada sapa-2 ka yg mara kyta texting nie . Then , dya nnty cuba na ngelak . Ergh ==' mcm ada sumthingg wrong sumwhere ta kena tao ta ? Hm , ntah laa . Nadd takodd jugak kdng-2 klao texting ngan dya nie , takodd laa dya da ada gurlf but cuma tana gtao jaa . Yaa laa , nadd tana laa org anggap nadd nie na amek boyf org pulak ken ? Hm , na nages asa bodo pk fasal hg nie . Adess , susa sangad ka hg na HONEST kat aku ngekk ? Huh , sayang ! Jgn tipu aku nahh godekk ? HAHA , seyiesly nadd jeles tgok dya snappingg ngan kwan ppuan dya kat bwah nie :( makk aiyy , jeless gylaa aku bhaiyy . Ta nmpk pon mcm snappingg ngan mbea , mcm snappingg ngan gurlf . Ouch , HAHA . Seyiesly again , nadd sayang freakingg damn much miaa kat godekk nadd nie . HAHA , dya pndai amekk aty nadd + slalu buad nadd happyy aw ? Hee , thanks godekk . Aku sayang hang nahh :) .

P/S : Tiap-2 ary nadd cuma texting ngan dya saja wey , HAHA ! Gyla ken ? Even kamy ta coup pon , kamy dok texting mcm coup . Sorry , tana pkir bkan-2 tao ? Hee , iloveyouuu godekkk </3 .

Hee , chumel ken dya ? Whoaa , jgn curik dya pada aku nah ?
Kalao curik , aku korekk biji mata hmpa , hee :)
Sorry , he is not my boyf :)

Pandai hg amek aty aku nah godekk ?
Hg pkay baju wana PURPLE </3 .
Chumel nmpk hg pkay baju wana PURPLE nie .
HAHA , sayang hang godekk !

Sukaa ? Likee jaa :)

Thursday, 6 October 2011

Kesah Dongeng <3 !

Apa maksod entry nadd kaly nie eyk ? Hm , mcm nie . But , before that . Assalamualaikum :) Heyy , first thing nadd na gtao yg nadd sedang menanges . Atas sbab apa ? Jyeahh , japgy nadd gtao . But , msty korg egt yg nadd nie t'lalu lebyh-2 or papa jaa :( but , nadd takesah hmpa na kata apa pon . Diri nadd , nadd jaa yg tao mcm mana . Pasaan nadd , nadd jaa yg tao utk sapa :( btw , thanks sbab sudi baca postingg nadd yg ta s'brapa nie . Bloggiee nadd , umpama mcm diary nadd . Tmpt utk nadd luah ken sgala apa yg t'pendam dlam diri nadd nie . OPSZ , SORRY !! Nadd bukan na jiwang , but knyataan nya mcm nie .

Dgaq ken lagu nie ? Yeah , first time dgaq lagu nie . Nadd ta brapa na sukaa sbab ntah papa-2 jaa lyrics dya . Jyeahhh , after nadd dgaq leklok lagu nie . Baru nadd tao apa mksod lagu nie . Yeah , lagu nie seakan-akan nanak sama sikedd ngan pasaan nadd . Kesah dongeng ! Nadd tnyaa laa Aya , apa tajok lagu nie . Then , dya pon gtao . Jyeahh , nie pon tgah download lagu tuu . Kesah dongeng ? Apa kena ngena kesah dongeng ngan idop nadd ? Yeah , bercouplingg d'alam remaja mmg mcm kesah dongeng rite ? Smua nanak berkekalan bersama boyfie/gurlfie masing-2 . Nadd pon nanak mcm tuu jugak , but until now tada calon lagy :) sokayyy , just waitingg foe the prince to come in my life :) Whoaaa , ayat tak tahan tuu :DD . Jum beginingg , tgok bwah .


Heyy , nadd ada gtao yg nadd sedang menunggu sumone rite ? Yeah . Tady nadd tnyaa Aya ada apa-2 cita fasal sumone tuu , then dya kata ada pluss my bwah flat dya skunk . So , nadd pon pegy laa kat bwah flat Aya na tahu apa yg Aya na ckap ken . Hm , sedih gylaa nadd dgaq apa yg Aya ckap tady :( .

Aya : Uit , Capital A kata mgkin hg lebiyh tnggi pdaa dya .
Nadd : Haa , biaq betoi hg ? Hm . (hmpir mengalir ken airmata) .
Aya : Laaaa , hg nie . Relekk laa , tadapa eyh .

Hm , yeah . Mmg nadd tadapapa :( nadd mampu tersenyum lagy . Hm , dekat situ nadd da hmpir putos asa :( hampir mengalirken airmata , tapy nadd cuba tahan . Nadd maseh bule gelakk-2 lagy . Nadd takesah smua tuu , nadd hmpir putos asa . nadd tatahu na kata apa daa . Tapy , apa yg pnting . Nadd na hati dan kaseh sygs Capital A . Nadd na dya jadik MILEKK nadd kat dunia Allah nie :( nadd da tawakal bnyk-2 daa :( .

P/S : aku perlukan hang weyh , Capital A :( aku tetap tnggu hang jugak even mcm mana skaly pon . aku na hang jadi MILEKK aku smntra kat dunia Allah nie :( . Aku sygs hang bukan sbab rupa hang , aku sygs hang ngan s'adanyaa :( klao aku bule menjerit , da lam aku ty jerit yg aku sygs hang weyh . Cuma hang jaa dlam aty aku skunk nie . Tada sapa daa wey :( aku arap hang pham dan hang mmg tak kan pham sbab hang bukan kat tmpat aku . Smpai skunk , aku ta benti menanges wey :( LAST , aku sygs hang weyh :'( .

Sukaa ? Likee jaa :)

Sunday, 2 October 2011

POURHEART HERE :( !


Heyy , guys ! Assalamualaikum :) jawab-2 , nnty dpat dosa pulakk if ta jawab , hee :) heyy , da lama ken nadd ta bloggiee nie ? Hekk-2 , al-Maklum laa :) sebokk ngan studyy #studyy kaa ? Nevermind , lupaa ken jaa . Yeah , esok last jaa nadd na studyy betoi-2 then keesokan hari nyaa nadd sudaa kena berperang habes-habesan auww ? Na tahu apa ? Yeah-2 , PMR laa sygs :) atdoiyy , pecah pala otakk nadd ceni :) sokayyy , utk future nadd jugakk ken ? Heee . Guys , sudaa dua org kata nadd nie GEMOKK ? #tgok gmba kat atas . Haa , gemokk eyk ? OuchMineGeddy , takodd laaaaaaa #shouttt ! Hm , tgokk laa . Nadd da cuba diet da before nie . Tapy , nadd pengsan sbab terlamapau diet sangadd . Mana ta nyaa , sakedd aty dgaq org kata nadd gemokk . But , tapa . Tuu pon utk bagy nadd tao nadd nie cena . Rite ? Hee , skunk nie da memang betoi-2 dekat PMR daa . So , tgokk laa . Starting esok , nadd da diet . Na tao napa ? Sbab nadd tana daa org kata nadd nie gemokk . Auwww , maluu siott !

Heyy , tukaa topik pulakk . Hesh , na letak topik apa pulak eyk ? Haa , ada sumthingg na gtao . Tapy , nadd malu laa sygs . Na tao apa ? Hesh , fasal sumone nie . Adess==, nadd mengharap gylaa kat dya . Eyh , bkan nyaa mengharap ken p'tolongan dya atao apa pon . Cuma , nadd mengharap hati + kaseh sygs dya jaa . HAHA , sakaiyy ken nadd nie ? Hm , nadd jeles tgokk coup-2 kat luar sana :) yaa laa , manja-2 jaa + sweet-2 jaa ngan boi/gurl depa . Hee , na buad mcm mana ken ? Bukan jodoh nadd lagy kodd skunk nie :DD . Bersabo jea ;) okayy , sambong balekk . Heyy , nadd mmg sygs + mmg mengharap gylaa kat dya . Even ada laa makhluk Allah 3-4 org mnx coup kat nadd , but nadd tolak ngan baek + senyuman lagy . Bukan nyaa sbab nadd nie sombong or papa pon , cuma nadd tgah mengharap kat si dya jaa . Hm , okayy . Nama ken ngan Capital A :) let's begin . Yeah , nadd mmg mengharap gylaa kat dya . But , msty Capital A kata yg nadd nie gylaa or whatever sbab syok-2 sndiri ken ? Hm , tapa laa Capital A oiyy . Hg tatao mcm mana pasaan aku kat hang ngekk . Seyies , mmg aku tnggu hang gylaa . Tak sanggop Ouh klao tgok hang ngan ppuan laen . Aku TETAP tnggu hang jugak . Hang jgn isao eyh ? Capital A , klao laa hang bule baca aty aku . Hang msty tao cena pasaan aku weyh . Sayangs , aku na sangadd hang jadik MILEKK aku weyh . Takmao tgokk hang ngan ppuan laen kecuali aku . Aduihh , pasan gylaa aku nie . Tapa-2 Capital A , aku TETAP tnggu hang nah sygs ? Sygs , hang nie baekk laa . Tak mcm aku . Tiap-2 ary mbea spupu hang nnty citaa fasal hang kat aku . Ya Allah , tercengang gylaa aku dgaq fasal hang . Hang slalu baca Al-Quran . Ya Allah , aku nie . If aku rasa na baca Al-Quran jaa , baru aku nnty baca sygs . Hm , kdng-2 aku pkir jugak . Yg aku nie layak ka utk hang ? Tgokk blogg hang pon , hang tulis fasal bndaa-2 yg berkaitan ngan KEBAIKAN . Takdak langsong tgokk blogg hang tulis fasal bukan-2 nie .

Adess ==, tak kan laa ak na buad mcm perigi carik timba kodd ? Betoi takk ? Hee , sbaq jaa laa . lagy pon , Capital A sama ngan nadd jugak . PMR VICTIM , so nadd tana aa serabodd ken pala otakk dya . Biaq tnggu lpas PMR baru laa go on . HAHA , pasan gylaa aku nie :DD . SOkayy . Heyy , smpai sini sajaa laa nadd miaa postingg eyk ? Hee , penadd sudaa menaip ;) nnty nadd posting lagy okay ? Hee , byebye , sayangskawkawbhaiyymiaa kat hang , Capital A .
Sukaa ? Likee jaa :)

Monday, 12 September 2011

HOTSTUFF & NOT HOTSTUFF ?

Heyy , guys ! sudaa lama ken nadd ta update bloggie nie ? hee , bkan tana update sayang . tapy , busy ngan skulaa jaa . Laaa , besa laa ken budak skula yg jadik mangsa PMR tahon nie . tuu yg busy sikedd tuu . hee , btw nadd ta pena lupa meyh sama bloggie k'sayangan nadd nie , hee ;) .

Eyh , apa maksod entry nadd tuu ? HOTSTUFF AND NOT HOTSTUFF ? huh , yeah . nadd na cita sikedd fasal apa yg nadd rasa ken skunk nie . act , nadd ada laa sorang kwan nie . hm , na kata dya HOTSTUFF , mang dya HOTSTUFF pon . hm , nadd da kenal dya agak lama daa . pena jmpa centuu jaa , but ta pena ckap . then , start pdaa mlam Sabtu tuu kat Cititel Hotel . nadd buad part time jaa kat sana , buhsan dok umah . p sana aa keja , hee . yeah , nadd ta tau dya ada mlam tuu . then , b'mulaa laa cerita perkenalan antara nadd ngan dya . Okay , nama dya **** rhsia laa sayang . ta bule tao , hee . just bahasa ken diri dya Capital A sudaa laa . umo sama ngan nadd , but skula Georgetown ;) .

Hm , smlm first time kamy outing . HAHA , kamy dua jaa , gylaa ken ? but , kamy ta kesa pon . dua orang ka , 3 kaa , ta kesa meyh . janjy bule kuar skaly . hee , okay . kamy rancang na tgok wyg . Capital A na tgok citer Hantu Bonceng , tapy nadd da tgok daa . so , kamy decide na tgok gmba The Smurf jaa , yg patong biru tuu . hee , dya laa yg p beli tiket . bagy duet siap-2 kat dya . eyh , ta sngka pulak dya amek coup seat .
    
      Salesgirl : You want coup seat or single seat ?
    Capital A : ( dengan selamba nya cakap ) coup seat please *sambil tersenyum .

Yang aku kat sebelah dya , terkejodd bukan kepalang . but , buadd-2 bodo jea . HAHA , sengal ken aku nie ? hesh , lupaa ken sekejap . pas da beli tiket wayang , p laa mkan . tatao na mkan kat mana . hee , then p survey dulu kat Mc'D , but , mcm tada papa yg menarik utk lunch . alang-2 kat kamy dua ada hot tiket yg dpat KFC free miaa . decide pon p laa KFC , share duet sorang sikedd na tmbah-2 apa-2 yg patot . HAHA , nadd dera dya tao ta ? Nadd suro dya bagy perabis ayam dua ketol tuu . nadd cuma mkan Cheezy Wedges jaa , hee . lagypon , nadd na diet . so , nadd control lea mkan ayam xD . HAHA , ttba jaa dya na suap cheezy wedges kat nadd . ouch , sweet gylaa dya . Ouh , aku sayang hang weyh . hee , then nadd pon suap laa dya balek . centuu jugak laa masa kat dlam wayang , nadd suap popcorn kat dya , then dya suap ken balek . but , rezeki tada kodd . popcorn tuu jatoh , t'kena tngan nadd , hee , sorryy Capital A . ta sngaja xD !

Da abes tgok wyg , dok laa kat 1st A kejap . lepak-2 sat , then mbea nadd call suro teman dya p hsptal sbab boifie dya masok hsptal . nadd pon p laa teman dya . Capital A pulak t'pksaa laa kena teman nadd smpai kwan nadd dtg , hee xD . but , memang hang sweet gylaa Capital A ;) smlm pon , hg da layan aku mcm aku nie gurl hg pulak . HAHA , tiket wyg tuu ada kat nadd . nadd yg na simpan , buad kenangan .

Mlam tuu pas nadd survey fesbuk Capital A , nadd rasa yg nadd nie mcm ta layak utk dya . yeah , dya HOTSTUFF . ta kan laa na kwan ngan nadd yg simple nie jea ken ? hm , nadd cuba utk b'sora mcm tuu kat dya . then , dya mara nadd . hm , dya kata , yg dya ta kesa smuaa tuu . dya ta kesa hot ta hot , janjy dya bule kwan ;( but , memang sedih gylaa habaq my . menitik airmata nadd masa ckap mcm tuu kat dya , but yg paleng buad nadd t'sentuh dya kata yg dya sayang nadd :'( aku pon sayang hang jugak weyh .

P/S : kaka fea , thanks sbab advise adek fasal nie ;( kaka pham adek , thanks sangadd-2 kaka ;( kaka jaa yg bule bagy adek advise supaya adek da ta nageh daa . kaka , adek sayang kaka okay ? sayang sangadd-2 ;) .

*Sampai sini jaa sayang , tngan da lengoh daa nie menaip ;( thanks yeah sbab sudi baca luahan nadd nie ? thanks again , sayang hampa kbaiiiiii <3 !

Sukaa ? Likee jaa :)

Saturday, 27 August 2011

SEJOK + HAPPYY = ??


Heyy , apa buadd ? HAHA , sudaa lama ken Nadya ta update bloggiee ? Hee , bkan nyaa tana update tapy tatao na update apea laa ;) Eyh , hmpa tao apa yg aku rasa skunk ? HAHA , aku rasa SEJOK + HAPPYY . Tao sbab apa ? Sbab nanakk raya daa laa ;) euwwww , ta sbaq gylaa nie . HAHA , ta pasan gmba Nadya kat atas tuu nmpk happyy jaa ? hee ;) eyh , nanakk raya sudaa nie . adesss , ta brapa na ready sangadd laa . Haiyooo , tatao napa . Maybe sbab ta ready na tnggai Penang kodd ;( bule jadik jugak . Eyh , sayang ! Baju raya tahon nie wana apea eyk ? hee ;) Nadya miaa wana PURPLE ;) hope hmpa smua jugak wana PURPLE :) Eyh-2 , mana DUET RAYA Nadya ? heee , ketaqqqq xP .

Hee , napa laa skunk nie dok ujan ta benti haa ? Hm , dokk sejokk ketaqq nie . Tito pon best ;) Al-Maklom laa , ken cuti skula . Tito lenaa aa , tapyah na bagon pagyy-2 na siap-2 p skulaa smua . Betoi takk ? HAHA , jahadd nyaa aku nie XD . Eyh , Nadya na p amek kwan Nadya sat nie . hee , smpai sini sjaa laa post Nadya eyk ? Nnty Nadya post lagy okay sygs ? Eyh , sebelom tuu . Nadya na ucap ken nie ;) .

- DITESELAMAT HARI RAYA , MAAF ZAHIR DAN BATIN ;) SEMOGA RAMADHAN SEMUA DITERIMA OLEH ALLAH ;) NADYA NAK SUSUN KEN 10 JARI TANDA HULUR KAN SERIBU BERJUTA KEMAAFAN KALAU ADA SALAH SILAP NADYA KAT SEMUA ;) TOLONG MAAF KAN NADYA OKAY ? KALAU ADA TERKASAR BAHASA , TERCUBIT TERCUEK SANA SINI , MAAF KEN JUGAK TAO ? HEE , MAAF YAA ;) EYH , NANAK DUET RAYA ? HEE ;) .
Sukaa ? Likee jaa :)

Saturday, 20 August 2011

Heyy , deor ! Eyh silap silap . Assalamualaikum , hee ;) jyeahh , sudaa lama ta update bloggiee meyh ;) wahh , rindu-2 mao bloggiee . Tapy , tada sempat meyh mao update , hee ;) . Msty rmai tnyaa , mana laa Nadya Opieyy nie ? Tada update bloggiee pon , hee #PASAN SAT :DD . Eyh , sygs ku ! Bkan nyaa tana update , tapy sebokk sikedd . Lagypon , maleh na update sangadd sbab nnty aku jugak yg nnty nanges . Na tao napa ? Sbab aku asa yg aku snang dpat bndaa yg sedih pdaa yg happyy . Hee , wekk :P , tana egt sudaa bndaa-2 sedih nie ;) Heyy , ada bndaa baekk miaa na gtao nie . Na tao napa ? Hee , maluu ^_^ . Jum tgok kat bwah nie ;) .

BAB 1 .
- Aku kenai ngan sorg budakk nie , hee ;) nama dya Farhan . Wahh , baekk gylaa dya nie :DD . Bkan nyaa kata yg aku suka dya ka apa , aku sukaa cara dya jaa ;) Hee , daa laa baekk . Hesh , t'gugat sat IMAN aku :DD . Lekk aa , aku tahon nie PMR , dya pulak SPM . hee , bagy laa abeh blaja dulu . Wekk , gylaa ken aku nie ? HAHA ;) .

BAB 2 .
- Skunk bulan posaa ken sygs ? Bulan utk jaoh ken smuaa dosaa-2 , but ada laa jugakk owg yg buadd dosaa bulan posaa nie . Hesh , na tao apa ? Grr , bulan posa dok buadd mulodd apa ntah . Awadd nie ? Dok buadd mulodd ntah papea pulak . Hm , dok kata-2 mcm fasal aku . Atdoiyy , dya egt aku budaa BENDOI mcm dya kodd ? Alaaa , besaa laa . Ppuan tuu ken HOT ? Ta bule na buadd papa laa . Btw , HOT sangadd kaa ? Hm , mampih p kat hg laa ppuan ;) dok + ckap fasal hg , aku pulak yg dpat DOSA nnty . Hg tapa laa klao dpat DOSA pon , sbab PAHALA hg bule tampong DOSA hg . Betoi takk ppuan ? Hm .

BAB 3 .
- Wahh , tady kuar hangout ngan mbea-2 smua . Hesh , leklok miaa dok b'gelakk bagoih miaa . Terserempak pulakk daa ngan ex boifie aku nie . Hm , masa tuu jugak teringat balek kenangan lama ;( atdoiyy , sedih gylaa ngekk ;( but , mbea-2 aku smua kata buadd bodo jaa . Lagy dok egt , lagy asa na nangeh . But , napa laa dya na kena kuar ary nie ken ? Hesh , fasal dya jugak laa skunk nie aku jadik maleh na coup balek sbab takodd .... mcm lagu Apit - CINTAKU DIPERMAINKAN ;( .

Yeah , sayang ! Hmpa smua da tao ken napa aku kata yg aku slalu snang dpat sedih daripdaa happyy ken ? Hmpa da tao ken ? So , hmpa jgn tnyaa aku napa aku slalu sedih = nanges ;) Sekian , smpai sini sajaa nah post aku kaly nie ? hee , byebye sayang ;) ILOVEYOU ;) .
Sukaa ? Likee jaa :)

Friday, 12 August 2011

AKU BENCI ~ !


Weyh , apasal ngan hg nie ? Napa hg p caya sangadd ckap mbea-2 hg smua tuu ? Weyh , sorriee sikedd nahh >.< aku sikedd pon tana kat Capital L . Aku cuma na kat hg jaa mangkok , tapy d'sebab ken mulodd mbea-2 hg . Hg p caya smua ? Weyh , napa ngan hg nie ? Aku kenai hg sudaa lama weyh , always aku dok pkir fasal hg jaa . Hg tao takk ? Aku ta pena pon pkir fasal laky laen . Hg na tao sbab pa ? Sbab aku SAYANG hg s'paroh mati tao takk ? Hg tao smua tuu ? Yaa , hg memang tao pon . Tapy , hg buadd tatao . Betol ken ckap aku Capital S ? Hm , aku ta sngka weyh ;( yg pangai hg ceni . Hm , sokayy weyh . Aku still mampu bule SENYUM . Lagypon , bkan nyaa sala hg pon sayang . Cuma hg TERMAKAN ckap mbea-2 hg jaa. Sokayy weyh , aku na tgok smapi bylaa mbea-2 hg bule buadd mulodd smua . Aku BENCI mbea-2 hg weyh ;'( . Bulan posa , aku tamao mara-2 + nageh-2 sangadd nie . Hm , tapy ta tipu aku ckap nie . Aku skunk tgah nangeh , BAK TISU :'( . Weyh , sayang ! Smpai bylaa na kena ceni ? Hm :'( . #Short entry ;'( .

-Nadd .

Sukaa ? Likee jaa :)

Thursday, 11 August 2011

HAPPY !

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarokatuh .

Heyy , guys ! Watcha doing ? Hee , cena skunk ? Sehadd ? Da lama laa ta update bloggie laa ;( rindu Ouh sama kao bloggiee ;) Heyy-2 , maken happyy laa skunk nie :DD . Opsz , sorriee tao ? Aku happy bkan nyaa sebab ada boifie baru ka apa . NOE , aku happy sbab skunk idop aku maken happy . HAHA , pelik ken bunyi guys ? Yaa , aku da ta sedih-2 daa mcm dulu . Na tao napa ? Sbab aku da ta kesah ngan status SINGLE aku nie ;) buad apa na malu klao SINGLE ? Betol ta ? Ta pelu laa na malu smua ;) HAHA , aku okay-2 jaa skunk nie . Ta kesah eyh klao tada boifie , tapa ;) yg pnting aku na FOKUS kat PMR aku :DD . Rmai kata , tahon nie baju raya wana purple hnyaa utk coup-2 . HAHA , yaa kaa ? Ouch , malau nyaa . Da laa aku baju raya aku tahon nie wana purple . Ouh , sedih-2 . Eyh , saja buadd terok ;) tapa meyh . Aku ta kesah klao ta coup pon smpai raya nie ;) aku maseh mam pu senyum sayang ;) .

Gamba utk entry first kat atas ;) .

Entry kat bwah ;) .

Guys , na tao aku da na skunk ? HAHA , owg laen sebokk b'bukak posa kat umah . Yg aku ngan family aku nie , otw pegy Tanjung Tokong na bukak posa . HAHA , lawakk jugak ken ? Tapa laa , na bukak posa da nie , byebye Sayang .

Sukaa ? Likee jaa :)

Saturday, 6 August 2011

TRIAL TRIAL TRIAL ~ !

Heyy , deor ! Watcha doingg ? Sehadd ? HAHA , sakai en aku nie ? Yea laa , aku yg ta sehadd nie . Hm , sedih gylaa . Da 5 ary da demam . Huh , da laa next week ada trial . OuchMyMine , cena nie ? Ta ready kodd lagy ngan trial semua . Dok sebok mkan ubat jaa , smpai mulodd pon da jadik pahit tao tak ? Hee , msty egt aku ta posa ken ? HAHA , baekk . Aku ngaku . Lagy pon , skunk ken bulan posa . Ta baek ken tipu-tipu ? Yeah , aku ta posa sbab dktor , mama , ayah aku smua ta bagy posa sbab diaorg suro aku makn ubat . Hm , yaa laa . Aku ken na trial next week . So , depa isao laa nnty jadik papa kaa :DD . Hee  , smlm aku pegy klinik . Na pegy check laa demam aku nie cena . So , dktor kata if aku demam lagy 2 ary . Kena pegy hsptal check darah . Ouch , takodd gylaa nie .


Eyh , tupp tapp tupp tapp . Da 4 bulan aku single , wahhh ~ nie yg best nie ! Haha , sapa kata aku ta bule idop single ? Hesh , bule nah :DD . Kdng-2 , asa happyy jugak bylaa idop single . But sumtimes , jeles bylaa tgokk owg couple-2 nie . Haha , lekk lekk . Yeah , da lama m'nunggu nie . Hesh , bylaa laa mao dpat nie ken ? Hee , sabo sabo ;) mcm ckap Ezham Ezmir yg baru jaa aku kenai masa unl fesbuk ;) tgah m'nunggu , nyanyi laa lagu Aishiteru . M'nunggu sesuatu yg sulit tuk kujalani . Idop sendirian dan sepi tnpa mu , m'nantikan kehadiran diri mu ;) ntah sampai kapan harus ku m'nunggu ;) HAHA , tengss dude . Even baru jaa kenai ngan dya , asa mcm da kenai lama Ouhh . Smpai sini saja okay sayang ? Byebye ;) .
                                                                                                                                           -Nadya .


Sukaa ? Likee jaa :)

Sunday, 31 July 2011

Forget HIM ~ !

Grr , mang susaa idop mcm nie . Mang susaa utk kytaa lupaa ken owg yg kytaa SAYANG sangadd thap GABAN punyaa ken ? Grr , yeah . Itu laa yg jadik kat aku skunk . Eyh , skunk nie aku tgah TENSYEN + SEDIH . Sorriee klao aku guna bhasa #aku hang . Bkan nyaa sngja . If pasaan tnsyen smua my , konfem apa pon ta egt . Rite ? Heyy , aku bkan nyaa na mara hg if hg b'punyaa . At least , jujo laa kat aku yg hg da ada gurlfie . Jgn laa bagy alasan kata yg mbea hg na amek balek SIMKAD hg smua . Alasan lama laa weyh . Hg na tao takk ? Smlm , aku matyy2x laa caya , kata yg mbea hg na amek SIMKAD hg balek . Grr , bodo ken aku nie ? Senang sangadd caya ken owg ? Grr , tapa laa weyh . Sokayy jaaa ;) , aku maseh bule SENYUM lagy . Aku ta kesah pon smua tuu , sbab aku mang da tawaq aty kat hg . Tapy dlam pdaa masa yg sama , aku maseh SAYANG ken hg . Weyh , aku nie BANGANG ken ? Buad mcm tadak daa laky laen kat dlam DUNIA nie . Aku dok PANDANG hg jaa . Hm , aku pon ta pham awad aku jadik mcm nie sbab hg . Yeah , rmai mbea aku kata hg nie shemadd laa apa laa . Hm , aku tndaa angguk jaa . Hg na tao sbab pa ? Sbab aku tamao b'arap sangadd . Aku takodd . Hg na tao sbab pa ? Owg kata , klao kytaa b'arap sangadd , nnty ta dpat . Tgokk , aku dok arap sangadd kat hg . Tapy , aku ta dpat apa pon . Even , kaseh sayang hg sikedd pon . Sokayy , aku still maaf ken hg sbab hg da buadd aku jadik BANGANG .

Da lama aku tnggu , aku na cuba jumpa hg kat dpan2x . Aku na tgokk cara hg cena . Yeah , aku slalu doa ken hope aku dpat jumpa hg . Yeah , aku sudaa pon jumpa hg tady . But , hg ngan aci hg . Hm , klao da kuar ngan aci hg tuu . Toksah laa na sorok mukaa smua . Tada paa eyh , aku ta mkan hg ngan aci hg pon klao hg face to face ngan aku tady . Aku da kenyang eyh tady , mkan nasi ayam kat KFC . Buad pa na mkan hg lagy ? Pkiaq laa sama . Bhaiyy , hg na tao aku buad pa skunk ? Aku da jadik MANGKOK  tao tak ? Bodo nyaa aku , p toreh nama hg kat dada aku guna pisao belit + than jaa sakedd nie . Sbab sakedd lagy aty aku hg ta jujo kat aku . Apa aku bule buadd ? Hnya mampu nangeh jaa . Sempoiyy betoi ken ? Baru first time aku toreh nama laky . Alahaiyy , bodo nyaa aku . Bodo ken ? Pdaa hal , aku ngan hg tada papea pon . Cuma ex boifie gurlfie jaa . Tapy , aku SAYANG hg bagai na RAK . BANGANG nyaaa aku nie weyh ! Takk paa eyh , aku REDHA jaa apa yg jadik . Maybe nie DUGAAN pdaa ALLAH s'belom posa nie ken ? Tapa , aku timaa jaa . Mgkin ada HIKMAH . #hg nmpk SWEET tady ngan gurl hg . Aku doa ken hmpa . Pasnie , DELETE jaa aku dlam life hg . Toksah egt aku daa if hg BREAK ngan gurl hg . Opsz , sorriee . Aku ta mnx , cuma aku ckap jaa . Buad mcm hg TAK PENAH langsong kenai nama NADYA OPIEYY .

P/S : Aku mnx maaf if aku agak kasaq dlam bloggie nie . Aku ta bule na pkiaq daa . Cuma aku dok pkiaq kat Capital D jaa . Sorriee lagy skaly , aku da tawaq aty kat hg . Aku ta bule lupaa hg . Hg egt tuu jaa ? Mcm 4 bulan lpas aku gtao hg . If jadik papa kat aku , sedekah Yassin jaa kat aku . Aku timaa Yassin hg tuuu .
Sukaa ? Likee jaa :)

Friday, 29 July 2011

Capital D ~ !

Assalamualikum , warahmatullah , hiwabarokatuh !
Hee , jrg bebeno ken Nadd bagy salam nie ? Act , ntah laa sygs oiyy . Nadd asa yg Nadd mulaa na lupaa ken yg d'atas . Alhamdullilah , naseb baek Iman Nadd nie kuad lagy . Maseh mampu na egt lagy . Act , lately nie Nadd asa na nanges ja . Grr >.< , ntah napa . Since dari smlm , Nadd asa yg Nadd ta mgkin dpat Capital D . Yeah , maybe smua egt Nadd nie agak SEWEL sikedd ken ? Hm ,  ta kesah pon klao hmpa na kata papa pon . If hmpa tatao papa fasal Nadd , so tapyah na ckap papa . Yeah , mang Nadd da dpat smua from family Nadd . Nadd sudaa dpat apa yg Nadd nakk . Lappy sndiri , bilek sndiri , camera sndiri #OTW , kwan2x yg m'mahami && kongsi suka dan duka , abg && kaka && adek ankt yg m'mahami . And most is i get in my life is KASEH SAYANG family kat Nadd . Ouch , Nadd SAYANG depa aw ? Tamao k'hilgn depa . Cuma satu jaa yg Nadd maseh ta dpat smpai skunk . Kaseh sayang s'sorg . Yeah , mang hmpa smua nmpk Nadd happyy jaa . Slalu gelak sana sini , but dlam aty Nadd . Tadak sapa yg tao pon . Hm , biaq aa Nadd honest kat dlam nie yg Nadd nangeh dlam aty Nadd . Nadd ta snggop tgokk kwan2x Nadd yg sudaa b'punya . OuchMyGucci , jeles pon ada . But , na buad cena ken ? Bkan jdoh Nadd ngan sapa2x lagy skunk . Hm , bule Nadd na nangeh skunk ?


Miss someone ? Yeah , dats is on my mind rite now . Hm , i miss him fuckingg damn much miaa laa ;'( . Hm , Nadd sudaa SAYANG sama Capital D balek . OuchMyPrada , Nadd ta bule na lupa ken dya . Msty slalu nnty egt kat dya . Tiap2x ary , Nadd slalu pkir fasal dya . Yeah , sumtimes Nadd ta mkan sbab dya . Ntah laa napa . Since incident meet dya kat Tesco dat day , smpai skunk Nadd still tnggu dya mcm s'belom nie . Hm , but msty Capital D cuma anggap Nadd mcm kwan besa jaa ken ? Hm , klao betol laa centu . Sokayy , Nadd tima ;'( . But , if Capital D bule dgaq yg Nadd SAYANG dya . Nadd mang SAYANG dya . And ta pena un lupaa dya even second . Dear , can i cry for him ? :'( .
Sukaa ? Likee jaa :)

Wednesday, 27 July 2011

Reminds Of Past ~ :( !

Heyy , guys ! I'm in MOOD todayy . Aku na nangeh , nangeh , nangeh , nangeh !!! Weyh , aku tnggu hg mcm tongkoi kayu tao ta ? Aku tnggu mcg hg masa aku balek skula lagy . Hg mang text aku , but hg text lmbt . Klao text pon , hg na ta na text jaa . Tapa weyh , aku uke jaa . Aku cuba jugak na text ngan hg even hg mcm na ignore ken aku . Aku ta kesah , tiap2x ary aku buadd centuu weyh . Hg na tao sbab pa aku buadd mcm tuu ? Sbab aku still SAYANG ken hg . Aku tamao da pisah ngan hg , pas incident kytaa meet kat Tesco Tanjong Tokong dat day tuu . Aku cuba na anggap hg mcm KAWAN aku jaa . But , aku ta bule :'( . Aku tatao napa weyh . Aku tao , hg just anggap aku mcm KAWAN hg jugakk . Hm , smlm hg kata hg still dok ada kat skula sbab na siapken pojek seni hg . Hm , hg tao ta isao aku d'buadd nyaa pkir fasal hg . Aku tabule tito , sbab dok pkir ken hg . Aku isao takodd nnty jadik papa kat hg . Aku tana jadik papa kat hg , aku tana hg sakedd even sikedd pon weyh :( . Sbab apa ? Sbab aku SAYANG hg weyh .


Aku still SAYANG hg mcm dulu . Mgkin , hg ta pasan papea kodd . Hm , sokayy laa weyh . Maybe , aku tada jodoh ngan hg . Yeah , da lama aku tnggu hg . But , hg ta muncul2x pon . Aku sudaa mulaa putos asa s'belom jmpaa hg kat Tesco ary tuu . Ngan ta sngaja nyaa , aku t'jmpaa hg . Hg tatao weyh ? Aku asa na nangeh laa laa tuu jugak . Aku tamao daa pisah ngan hg . Aku rindu hg , aku tamao daa k'hilgn hg :( . Yeah , aku tao . Hg pndang aku sbelah mata jaa . Hm , aku pon tatao aa napa aku jadik mcm nie start kytaa TERJUMPA dat day tuu . Sumtimes , aku na t'gelakk pon ada jugak bylaa aku pkir ken fasal hg . OucgMyGucci , aku da cukop kuadd s'belom nie . Aku cuba than pasaan aku supaya aku ta nangeh . But , mlam nie aku pecah rekod sbab hg Capital D . Grrr >.< , sokayy sokayy ! 4 bulan da ta nangeh , mlam nie jaa aku pecah rekodd sat . Hm , da laa weyh . Aku sudaa dpat text ngan hg & dpat calling hg pon , aku da b'syukor sangadd2x weyh :) . Aku happyy bylaa hg ckap #ILOVEYOU kat aku . OuchMyPrada , happyy sygs ! Timaa kasehh Maha Esa , sbab temuken aku balekk ngan Capital D .

P/s : Capital D , hg sala klao hg pkir yg aku cuma anggap hg mcm kawan aku jaa . NOPE ! Aku ta anggap pon hg mcm aku . Hence , aku still SAYANG ken hg cena aku SAYANG hg dulu . Smpai skunk , aku still tnggu hg jaa . Even nnty hg tgokk fesbuk aku if aku adea letak relationship ngan sapa2x , tuu ta b'mksodd aku sudaa ta SAYANG hg daa . Ta eyh , aku still SAYANG hg smpai bylaa2x . But , aku maseh tnggu hg jugakk skunk nie . Capital D , hope hg happyy && mostly important #JANGAN LUPA AKU , uke? Aku SAYANG hg :( .

Sukaa ? Likee jaa :)