♥ My Sayangg ♥

Wednesday, 16 November 2011

Sakedd vs Pening 

Heyy , Assalamualaikum guys ! How are you ? I'm fine here , thanksyouuuu *HAHA , perasan sikedd :D Apa mksod entry nadd tu eyk ? Sakedd ys Pening ? Benda menatang apa tu ? Eyh , ta paham laa . Bole tolong explain ta ? Wahhh , nie smua mesty ada dlam kepala otak bloggerss smua ken ? HAHA , begini cerita nyaa . Pada suatu hari , di sebuah .......... Eyh , poyo ken ? HAHA , sorry sorry . Kiddingg saja maa , hidop mao happyy (; HAHA , walaoweyyyy :P Okayokay , lets begin . Actually , sejak kebelakangan hari tu , nadd slalu sangad sakedd kpala . Hampir setiap hari  kodd , memang sakedd sangad . Pening ada jugak , tapy kebanyakkan nya sakedd kpala . Sometimes sakedd blarh kanan , sometimes blarh kiri . Heyy , macam-2 laa . Kekadangg serabodd jugak kpala otak nie . Yaa laa , sat-2 sakedd . Hm , nadd tatao laaa na buad apa ngan kpala nie . Rasa macam na hempok kat dinding pun ada jugak . Yaa laa , mkan panadol bebijik-2 tak jugak hilang sakedd nie . Hm , na buad apa pun tatao . Heyy , guys ! Bagy sat opinion , nadd na buad apa ngan kpala nadd nie , erghhh ~ !

Okay , skunk nie nadd menaip entry nie ngan dlam keadaan sakedd kpala + selsema + sora pun da macam Donald Duck daa (; Serious ckap , memang teseksa gyla ngan keadaan macam nie . Dekat-2 buffdayy nadd jugak laa dok sakedd-2 macam nie smua , alahaiyyyy ! Jangan laa buad fasal , kang nadd ta sambot buffdayy nadd Jumaat nie , warghhhh ~ maen laa jaoh-2 tu . Nanty-2 laa mai demam eyk ? Hesh , sakaiyy aku :D Heyy , serious . Memang tgah saked gylaa skunk nie , nampak macam mata na tetutop pun ada jugak . Nampak macam kabur-2 ada jugakk . OuchGee , napa nie ? Adess >.< daripada hari tu lagy slalu jadik macam nie . Erghhh , gtao family depa pulak suro p hospital chekk . Ergh , tana laa pegy hospital . Sat doktor suro mkan ubat tu laa , ubat nie laa , sat ta fasal-2 kena check-in hospital . Alahaiyyy , tobat lillah aku tamao :DD Hm , tolongg sakedd kpala oiyy . Tana laa sakedd-2 daa , nadd tepaksa tanggung sakedd kpala nie . Ouch , sakedd :( nanak nanges rasa . Guys , sesuai taakkk klao pendapat nadd , nadd mkan panadol lagy bebijik ? Hesh !

Ya Allah , mana laa teddyy nadd nie p haa ? Hm , ta kan ta balek lagy kodd ? Adess =,- balekk laa cepat b . Sudaa rindu nie , sakedd kpala nie pun beby tolak tepi sat . Dok tnggu b jaa nie , huh . Imissyouu laa b , japgy mesty b nanty suro beby mkan ubat miaa ken ken ken ? Hesh , da agak daa . And b mesty kata mcm nie miaa :-
#Beby sakedd kpala ? Laaaa , p mkan ubat tu . Sat lagy terokk , susa pulak b dok risau ken beby . Cepat-2 , p mkan ubat tu . toksah dok ketegaq nahh ? P mkan jugak tao ? Selagy ta mkan , selagy tu b tana msg beby . Da , p mkan ubat tao ? Jgn tipu-2 okay ? Allah ta suka org tipu-2 nie sygs .
HAHA , sure miaa b nanty ckap mcm nie kat beby ken sayangg ? Walaoweyy , rindu hanggggg b . Cepat laa msg beby , rinduuuuu nie . Waaaaa , dok tnggu b nie . Iloveyouuuu b .

Eyh , smpai sini saja laa okay ? Mata nadd memang da ta bule tahan daa , dok nampak hitam-2 daa . Then , sat jadik kabur . Ya Allah , hrap-2 laa tada papa yang jadi Ya Allah , Amin (; Eyh , gudd nyte tao ? Have a sweet dreams , Iloveyouu awokkkk </3 .

NadyaOpieyy

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 15 November 2011

Assalamualaikum (; Guys , bole tolong takk ? Tolong pujuk nadd kejap :'( nadd baru lpas nanges . Ada something jadi kat nadd . Nadd ta mnx smua nie jadi , tapy Qada' Qadar Allah da tentu ken . Hm , nadd ta pham napa smua nie jadi kat nadd . Benda yang lepas , suda laa . Napa na kena ugkit balek pekataan sayang tu ? Heyy , klao hampa sayang hampa tak kan tinggai aku macam tu laa weyy :( Sayang hampa tu tak kemana pun weyy . Please laa , aku bukan nya nak ego ka apa . Cuma aku tak nak aku nanges suda . So , napa na kena cari nadd balek ? Yaa , memang betol pun ckap mbea nadd , Aya . Skunk nie , ex boyf nadd smua pakad dok my carik nadd balek . Nadd ta pham ngan depa smua . Okay , depa da ludah then na jilat balek ? Terokk betol . Ou , na kata yang hampa ta bole lupa ken aku ? Atao hampa saja na rosak ken kebahagiaan aku ? Hm , Ya Allah . Nadd ta abes pkir smua nie . Arghhhhh , rasa na jerit jaa laa weyy . Tolong laa , jgn kcao aku daa :'( Napa hampa ta senang sangad na tengokk aku happyy weyy ? Tolong laa , aku ada pasaan sama . Aku da ta sanggop mcm nie da , hm .



Okay , tady masa nadd kuar mkan ngan family then ex boyf nadd sorg nie anta msg kat nadd then mara-2 nadd . Dya kata napa curang kat dya . WhattaaFurios , sejak byla aku curang kat hang ? Hm , that day dya sendiri yang decide kata tana ganggu nadya daa , then tetiba mai maky hamun nadya sbab dya kata nadya curang kat dya . Memang dya nie , erghhh  . Saja bagy nadya bara , tapy tu ta seberapa . Yang paleng nadya takod , byla dya kata mcm nie --> Nie , p mampoi laa . Klao aku dapat laky tu  , mampoi laa dya . Hm , napa dya na kena ckap mcm tu ? Serious nadd ckap , start pada tu nadd jadi takodd if something happen kat tedddyyy nadd :( Actually , nadd takodd na gtao tedddydyyy nadd fasal nie :(
Smpai sini saja , thankss foe readingg (; iloveyouuu .

NadyaOpieyy

Sukaa ? Likee jaa :)

Sunday, 13 November 2011

Heyy , Assalamualaikum guys (; Heyy , jyeahh . Apa buad tu ? Yeah , hari nie nadd ta pegy skola . Adess ==, bukan nya maleh na p ka apa . Cuma nadd ta larat jaa , smlm baru jaa balek pada kem . Yeah , best laa jugak pegy kem tu . Tapy yang paleng best kat kem tu , byla budak skola CGL tepuk tngan and shout Ooooouuuuuu , HAHA . That was so fun :D Lolx , depa bnyk yang ta sombongg . Friendly lagy laa pulak tu (; Yang paleng best skaly byla depa smua ckap . I though they was speak in Malay when chit chat wif somebody else , but no . They was speak in English . Waaaahhhh , i wanna talk like them , hee :D Okay , tetiba jaa Nadya Opieyy nie my update blogg nie .

Yeah , nadd da lama na update blogg fasal sumthingg nie . Tapy , ta tecapai hajat nadd na buad mcm tu . Okay , hari nie nadd ada masa so bule laa update (; Heyy , yeah . Sedaq ta sedaq da na cuti skola da pun . Wahhh , mesty nanty rindu kawan-2 + kenangan kat skola smua . Adess -,- act , bukan yang tu yang nadd na cita ken . But , sudaa telepas . Hee , yeah . Maseh egt yang nadd update fasal sumone tu ? Huh , nadd tana laa sebot nama dya . Takodd nanty spupu dya baca and gtao dya . Yeahh , bnda da lepas baek lupa ken . Yeah , sala nadd jugak sbab ta tnggu dya . Tapy , setiap manusia ada kesilapan rite ? HAHA , mcm tu laa jugak nadd . Yeah , now dya suda pun happyy ngan gurlf baru dya . Eyh , sayang . Sorry tao ? Bkan nya aku tana tnggu hang , tapy aku tgok hang mcm ignore ken aku ja . Aku sedih weyy , aku rasa mcm hang ta hrgai penungguan aku kat hang . Aku IM hang , hang buad bodo ja kat aku . Sumtimes hang reply , tapy mcm reply tepaksa . Tapa , aku ta sala ken hang sbab hang na uji kesabaran aku menunngu hang . Yeah , smpai one day tu ada sumone dtg dlam idop aku . Dya caringg gyla fasal aku , smpai aku accept proposal dya sbab dya na jadikan aku as gurlf dya . Aku accept dya ngan hati yang tebukak , aku ta egt lagy da fasal hang . Yeah , aku happyy byla ngan dya (; (kat bwah nie , pict aku ngan dya)


One day , hang dtg balek dlam idop aku . Hang tuduh aku kata yang aku nie ta ikod ciri-2 kehendakk ppuan yang hang na . Hang kata lagy yang aku nie ta sbaq , hm . Hang tao ta wey , betapa saked nya hati aku byla hang ckap mcm tu . Hang seolah-2 mcm ta hrgai penungguan aku kat hang :'( Ya Allah weyy , aku rasa na nages tao ta . Tapy , aku sbaq jaa balas balek kata-2 hang tu . Aku ta mara-2 hang , tapy aku cuma terasa ngan kata-2 hang tu . Jyeahh , aku kata kat hang hope hang dpat gurlf sebaek hang . Tuttt tuttt , hang suda ada gurlf . Yeah , memang aku nanges , tapy aku lupa ken jaa . Hang ta patot tnggu ppuan mcm aku nie ken ? Yang da bnyk buad hang terasa , tapy aku suda maaf ken hang ngan kata-2 hang tu . Cuma satu jaa aku na gtao hang , aku bkan ta sbaq tnggu hang , cuma aku ta sbaq na tgok apa yang hang rasa byla aku suda buad relation ngan sumone . Aku hrap hang happy (; Tlg jgn ugkit lagy bnda lama weyy , aku doa ken hang hope one day jodoh hang ngan org yang sebaek hang , Amin . And thanks sbab hang snggop tnggu aku , aku hrgai hang .

--> Setia laa kepada cinta sebagaimana aku setia kepada agama (;
Weyy , thanks sbab bagy ayat nie kat aku . Hang setia laa jugak kat pasangan hang , and jgn sbab hang tepaksa sayang .

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 8 November 2011

UNCHANGED ):

Assalamualaikum , guys ! Hm , ta tido lagy ? Da pukol brapa da nie , nadd ta bule na tido . Kpala kusud memikir ken sumthingg :( nadd ta tahu na mula ken mcm mana . Ada yang suggest suro buad itu laa buad ini laa , but nadd still ngan pendirian nadd . Hm , nadd ta pham ngan keadaan skunk . Napa dya maken berubah ? Yeah , i mean napa dya ta mcm sebelum nie ? Nadd tana tuduh , sbab ta nmpk ngan mata kpala nadd sndiri . But , nadd ta abes pkir napa dya laen mcm skunk nie . Hm , OKAY . Nadd memang tipu laa klao nadd kata nadd ta nanges . Nadd diberi pilihan dari kwan-2 nadd . But , nadd tana accept satu pun pilihan depa . Na tahu napa ? Sbab nadd sayang sangad kat ED tapy napa dya mcm da berubah skunk ? Okay , ta baek teka-2 rite ? Tapy , yag itu yang nadd rasa skunk . Nadd ta pham napa dya jadi mcm nie , hm . Nadd na dya yang slalu mcm sebelum nie . Hm , nadd tatao na kata mcm mana daa . Serious , nadd sedih gyla skunk . Tady pun , baru jaa abes gayod ngan mbea nadd . Hm , nadd luah ken smua apa yang nadd simpan dlam aty nadd smpai ken nadd nanges . Jyeahh , klao nadd bule menjerit masa nie , da lama nadd menjerit . Nadd tana mcm nie , nadd na mcm sebelum nie . Tapy , napa ED berubah ? Napa hang berubah weyy ? Tolong laa .



Okay , nadd still ta pham napa dya sanggop ckap mcm nie #Nak msg , msg laa . Ouch , hang tao ta ED ? Betapa saked nya haty aku byla hang ckap mcm nie kat aku . Hang bule jaa msg halai balai ngan aku , tapy yang aku nie pulun dok amek aty hang . Tapy , hang buad tao tak tao jaa kat aku . Aku skunk sapa bagy hang ? Yaa , aku sangad terasa ngan hang . Hang bule lagy enjoyy kat luar sana , even though hang buad bodo jaa kat aku kat sini . Smpai byla hang na buad aku mcm nie pun aku tatao . Da dua kaly hang tinggai aku time msg . Hang jangan tinggai aku untuk kaly ketigaa wey :( Hm , aku sayang hang wey :( aku tana kehilangan hang . Jyeahh , aku sayang hang . Aku tatao na ckap mcm mana lagy yang aku sayang kat hang . Aku mnx maaf klao aku ada buad hang saked aty ft terasa ngan aku ka , aku mnx maaf sesangad . Aku cuma na hang tao , yang aku sayang ken hang . Smpai skunk , aku still tunggu msg atao call pada hang .
P/S : Hang jangan risao wey , aku ty tunggu hang jugak . Hm , sorry again . Aku tana kehilangan hang :( aku cuma na hang tao , yang aku sayang ken hang . Aku na hang yang dulu , bkan yang skunk !

NadyaOpieyy (;

Sukaa ? Likee jaa :)

Tuesday, 1 November 2011

SAKED HATI ft JEALOUS ~ !


Heyy , Assalamualaikum guys ! Okay , apa buad tu ? HAHA , mesty semua tetanya ken . Lolx , napa laa nadd nie byla start jaa na posting mesty nanty tanya #Watcha doingg ken ? HAHA , but kaly nie laen sikedd laa nah . Nadd tnya apa buad (; hee , Okay . Mesty tetanya ken , napa ngan entry tu ? Okay , mcm nie (; hee , 1 2 3 . wekkkk :P hesh , susa laa pulak nanak cita nie . Tapy , na kena cita jugak . Tao napa ? Tada sapa kat umah nie , tgokk laa skunk da pukoy bapa ken ? Huh , family smua da tido . Cuma nadd ngan kaka jaa yg ta tido lagy . Alllaaaa , kaka besa laa . Apa lagy , kuar date ngan boyf dya laa . Hm , lagypun dya da na balek KL . Sambongg study . So , na cita kat sapa lagy ken klao ta kat bloggiee nie yg jadi mangsa (; ta kan laa na p cita kat mama ft ayah pulak ken ? Hee , solve it by your mind self . Hee , Okay , dear . Lolx , napa laa tangan nie ta bule na tulis fasal isi entry nie ? Adesss ==, ta sedih tana nanges . Da janjy daa , tana nangeh . HAHA , okayy laa . Serious miaa nie , nadd storryingg sikedd (;

Okay , lets begin . Masok ary nie , da dua org da dok gtao nadd fasal ex gurlf boyf nadd . Lolx , nadd cita nie bkan nya na menunjok kata nadd nie da ada boyf or jakun da ada boyf okay ? So , mind it your mouth . Okay , smua org ada probs rite ? Smua org ada hal masing-2 ken ? So , smua org ada hak ken na pour heart kat mana-2 yg diaorg pecayai exactly kat mana-2 laman sesawang diaorg ? So , sapa yg mulod mcm bangkai tu better shut up your mouth and just read it if once you've going in their privacies pour heart (; sorry , tepaksa be-Speakingg pulak . Sat klao ckap Melayu , ada pulak kata kyta nie kurengg hajo ka apa . Allaaaa , mana na tao ken ? Mulod org , kyta ta bule katop . Biaq jaa na kata apa pun , nanty pndai-2 laa hang DEAL ngan Allah nahh ? Okay , once again . Don't judge it by its cover :D Jum continue balek fasal entry nie (; Hm , yeah . Masok ary nie da duaa org makhluk Allah gtao kat nadd fasal ex gurlf boyf nadd . Ya Allah , nadd ta sedih depa ckap fasal ex gurlf boyf nadd . Tapy , nadd jealous jaa . Tada laa , napa na kena my ugkit balek benda yg lepas ? Mcm org-2 dok ckap , #The past , let it bygones . Buang yg keruh , amek yg jernih . Okay , yg depa na ugkit balek napa ? Saja na bagy nadd jealous . Ergh , tatao eyh . Depa dua kenai nadd , siap tao lagy nadd nie org nya mcm mana . Okay , memang dikata ken depa nie kwan nadd sendiri . Hm , nadd bukan na mara depa ka apa . Cuma , nadd tana bagy depa saked aty ngan p lepas jaa ckap kat depa . So , tepaksa laa my lepas kat bloggiee nadd yg ta besala nie . Sorryy bloggiee , i didn't mean it my dear (;

Hm , nadd bukan nya apa . Nadd da cuba na belaja maksod #The past , let it bygone . Nadd da tana egt da bendaa-2 yg lepas nie . Ergh , memang saked aty gylaa laa na kata byla depa dok my ckap fasal ex gurlf boyf nadd . Okay , kat hmpa bloggers smua . Mcm mana klao sumone tu , mbea hmpa sendiri my ckap fasal boyf/gurlf hampa miaa ex ? HAHA , surely hmpa ta suka + jealous + sakedd aty bagai rite ? Rasa mcm boyf/gurlf hmpa miaa ex jaa mcm yg tebaekk utk boyf/gurlf hmpa rite ? Hmpa mcm depa na sisih ken ? Huh , yeah . Nadd admit it , mcm tu laa yg nadd rasa skunk bloggerss . Huh , serious . Saked aty + jealous pun ada jugak . Huh , nmpk sangad yg mbea mkan mbea . Opsz , telupaa . Nadd da kurengg mbea ngan dya start dya nanak amek kaka agkat nadd . Walaoweyyy , semua hang na kebas naahh mbea ? Mcm nie kaa mbea ? Huh , palat ngan hang weyy . Saked aty bagai ou , okay dear . Tana maky-2 + mara-2 dlam bloggiee nadd yg ta besala nie . Okay (; buad muka chomel sikedd sambil menagis + taip entry nie . Walaaa , da promise tana nages . Tapy , tekuar tnpa memaksa . Sorryyy guys . Na tao napa nadd buad entry nie ? Sbab nadd teamat sayang ken boyf nadd , dats y nadd tepaksa buad entry nie (; Okay , dats all foe tonite . Befoe dat , read it down there foe a while (; Sapa yang ta sayang boyf/gurlf hmpa ken ? 

P/S : Kawan , aku ta bemaksud aku na remove hang pada list kawan-2 kat dlam otakk aku . Tapy disebab ken cara hang tu , buad aku da ta caya lagy kat hang . Yeah , aku mara-2 hang bukan sbab aku benci ka apa kat hang kawan . Cuma , aku tana hang cuba rosakk ken hubungan org mcm mana hang rosak ken hubungan kekawan hang yg laen . Kalau betol laa hang kawan , napa hang buad mcm tu ? Hang ta pena rasa kodd mcm mana saked nya hati kawan-2 hang yg laen byla hang rosakk ken hubungan depa ? Yeah , aku bule lagy besabaq ngan hang , sbab hang kawan . Okay , mcm aku pena ckap kat hang befoe nie . Sekaly hang buad babi ngan aku , double miaa aku bule babi kat hang . Sorry , aku tepaksa ckap mcm nie sbab aku tana hang rosakk ken relation aku . Hope hang sedaq cepat weyy , hang jangan na jadi mcm kera .

#NadyaOpieyy

Sukaa ? Likee jaa :)