♥ My Sayangg ♥

Wednesday, 7 March 2012

TERSEKSA


Holla , assalamualaikum (: sayang sekalian , apa buad tu ? Amacam , sehad ea ? Hoho , nadd tk sehad laa . Demam nie , huh . Nak tido mua tkdak selesa ouw , sebab selsema . Alhamdulillah , naseb baek demam nie okay siked . Tak macam hari Ahad tu , tetiba telentok pulok daa seharian kat ruma . Hee , okay guys . Mesty tetanya kenapa dengan maksod entry tu kan ? Hm , okay . Susa kan kalau orang tu susa nk pham perasaan kyta ? Seriously , nadd tk pham dengan perangai manusia . Even dengan perangai nadd pun nadd tk paham jugokk . Hm , serious teseksa gyla macam nie . Kawan , aku anggap hang kawan ja laa . Tk pena pun aku anggap hang lebiyh . Hm , byla aku cakap kat hang yang aku tkdak apa-2 perasaan kat hg , hg mula buad perangai . Adoiyaii , susa laa macam nie . Aku nk kena jaga hati hang , hati aku nie aceno ? Tolong laa pham , kawan . Aku anggap hang K A W A N . Tak lebiyh pun . Aku da give up laa kawan . Susa kalau aku jaa yang nk kena jaga hati hang . Aku teseksaaaaaa weyyyy :'( tolong laa . Rather single , laaa .

Sign Name (:

Holla , meet back . Hee , jyeahh . Entry kat atas tu just nak luahkan perasaan jaa . Lolx , kan nie online diaries ? Haha , so sekarang cuba nak meng-Happykan diri sendiri xD heyy , actually nadd tknak auw buad sign name pict . Tapi , hari tu kaka agkat nadd --> kaka Nurul Feazidatul Liana (Fea) dy mnx sign name pict kat nadd . Hee , nadd pun pemurah buad satu kat dy . Then , tetiba pulok nadd rase nadd nak buad kt smua . Whoaa , apa lagy . Tangan pun jadi ringan jea nak buad sign name tu . So , kat bwah nie adea laa sorang dua nadd kasi contoh yang nadd da buad sign name pict utk diaorang (;

For my sys , kaka Fea <3 iloveyou kaka :*

Kawan fesbuk , Putera Thufail Alif (: dya chomel ouw , haha .

Sepupu itewww , Hadirah Mahasir (: bambam <3

Adek kiter , hee . Slyra Simpsons . Atototo , lama tk jumpa hang adek (:

Hee , tak chomel kan ? Ulooo , eklas nie buad kat orang-2 nama semua nie xD haha , thanks a lot tao kat sapa-2 yang balas balek sign name pict nie , iloveyou laa sayang . Haha , best laa . Serious , ada laa seorang nie yang balas balek sign name pict nadd nie . Whoaaa , dy memang super duper hensem siott . Macam adek Sam Bunkface lagi , haha . Dy S U P E R M A N utk iteww tao ? Nadd call dy S U P E R M A N sbab dy baek giler dengan nadd . Haha , memang teharu giler . Thanks one , hoho . Nak tengok ? Kejap-2 ea , nadd uploadd .
#Jeng jeng jeng jeng jeng jeng .

First skaly , pada dya (:

Second , pun pada dya jugokk . Sweeettttt <3 sanggop nak buad smpai dua kaly xD

Bear , whoaaa . memang sempoi dya editkan ? Haha .

My sys , iloveyou kaka :* chantekk kan dya ? Untungg laaa , heee .
Hee , thats all for tonite . Thanks reading , iloveyou (: takecare yeah :* mmuahhh . #Eyh , this song dedicated special for my S U P E R M A N <3 .

Sukaa ? Likee jaa :)

Sunday, 26 February 2012

Hipokrit


Hey , assalamualaikum guys (: Sedih teramat sangat da mula mai nie . So , apa kena mengena dgn entry tu kan ? Okay , sekarang nie baru nadya sedar yg kyta tkbole trust someone tu dengan 100% . Orang kata apa sekarang , HIPOKRIT . Okay , nadya tak maksod kan sesapa dekat sini . Macam abang-2 nadya cakap , kyta luahkan isi hati kyta tanpa sebot nama seseorang . Itu lagy baek (: yeah , semua manusia ada kesilapan masing-2 . Bohong laa kalau takdak buad sala siked kat muka bumi nie . Kadang-2 ada sala siked sebesar zarah tanpa kyta perasan , tapi still mencari kesalahan orang lain . Okay , nadya taknak maksod kan sesapa kat sini sebab nadya memang takdak niat pun . Yang perlu nadya ckap is Alhamdulillah ke Hadrat Illahi sebab da sedar kan nadya . Nadya tak sanggop da nak hadapi macam-2 persepsi orang kat nadya . Kadang-2 rasa macam nak pegy jaoh-2 pun ada , tapi still besabar . Jujo nadya cakap sekarang nie , da banyak sangat orang-2 hipokrit kat dalam dunia nie yang kyta tak sedar actually diaorang ada lah kawan baek kyta sendiri . Kyta da telampau pecaya kat diaorang sampai da menanges kat bahu diaorang , tapi diaorang tikam kyta pada belakang . Okay , byla kyta ckap mcm nie mesty ada orang nanti kyta --> Sapa suro carik fasal dulu ? Haha , bukan kyta carik fasal dulu . Ujian Allah kat kyta , byla-2 masa pun bole datang tnpa kyta sedari . Betol kan apa yang nadya cakap kn nie .

Okay , sekarang nie tak pelu nk bepanjang lebar . Honestly again nadya cakap kan , kyta tak pelu nk jadi HIPOKRIT kat dalam dunia nie sebab tu semua nya syirik kecil . Tengok , kyta da buad dosa kecik tanpa kyta sedar ? Serious nadya cakap , nadya da bosan dengan semua nie . Kadang-2 nadya rasa nk stay away pada dunia nie . Tapi , sampai byla kyta bole belindung disebalik senyuman kyta nie kan ? Sampai byla kyta nk senyum memanjang sedangkan hati kyta da hancur lebur ? Yeah , nadya da bole agak if sesapa yg baca nie mesty nanti kata --> alaaa , buad baek bole . Ayat jaa semua nie . Am I rite ? Nadya tak kesa smua tu . Da tk kesah apa persepsi orang . Sebab satu-2nya cara is prayers . Jujo again , baru nadya sedar yg kyta tk bole hidop tnpa perolongan daripada Yang Maha Esa . Kyta selalu lupa Dia byla kyta senang , tapi byla susa baru kyta nk menangis segala bgai dan baru menyesal . Tapi , menyesal sat jaa . Then , buad balek . Betol kan ? Sampai byla kyta nk hidop mcm nie kn ? Okay , nadya da mula sedar apa maksod kehidupan . Sejak-2 nadya da mula semayang , baru kaly nie dalam 16 tahun nadya benafas kat muka bumi nie nadya dapat rasa kn something yg tk pena kyta dpat . Something yg tk bole nk ugkap kn dgn kata-2 . Yeah , 2 words that I can say is ♥ Thanks Allah 

#Sorry . Nadya luahkan semua nie bukan nya nak menunjuk kata nadya nie baek atau tak , sebab semua ada persepsi masing-2 . Nadya story smua nie just nak share a little story kat semua . Btw , thanks for readingg (:

Sukaa ? Likee jaa :)

Wednesday, 22 February 2012

Confession Of A Girl

Heyy , guys . Assalamualaikum sayangg smua (: eyh , sehad kan ? Yeah , nadd sehad-2 jaa kat sini . Yeah , sekarang nie memang tengah sedih gyla bangang miaa . Nadd tk tahu kenapa smua nie jadi mcm nie . Disebabkan kesalahan nadd sendiri or dugaan pada Allah . Yaa , kyta tk bole tolak reality yg kyta tk bole menolak dugaan yg datang pada-Nya . Okay , kenyataan sekarang nadd dicop khas "PERAMPAS" . Woww , gelaran yg sangat mengguris hati . Huh , sedih byla kena cop macam nie sayanggg . Hm , yeah . Sapa tk sedih kan kena cop mcm nie tnpa usul periksa telebih dahulu . Sorry nk ckap , nadd bukan org yg suka senag-2 nk saked kn hati org atau nk kechik kn hati org . A'aaa , mmg org byk kata jgn mudah pecaya ken lelaky . Right ? Okay , nadd tk nk citer pjg-2 smua fasal nie . Cukop laa dgn sorg laky yg da buad nadd dgn sorg kaka skola nadd gado . Seriously , sala nadd jgk sbab telampau pecaya ckap laky tu . Tapi , dya da brany sumpah sgala bagai dpan nadd dgn mbea-2 . Huh , parents nadd pun t'dgar jgk . Huh , tapi sayanggg . Sumpah dy tk bole pkay . Sumpah dy jgk da menyebab kn nadd pecaya dgn dy . Okay , mulai skrg tknk pecaya daa dgn mna-2 lelaky kecuali klao sendiri mai jumpa parents nadd .

Citer dy mula mcm nie . One day masa balek skola , dy call nadd then kata nk kenai ap sgala bagai . Nadd tknk sbab nadd tk suka laky mcm tu yg nk kenai guna fon semata-2 nk kenai . Okay , nadd tnya dy mna dpat num . Then , he said he took from his adopt brothaa . Huh , adek agkat dy pulak nadd kenai . So , nadd tnya dy satu pesatu . GF dy tk mara call bagai nie smua . Dy kata tkdak GF , sumpah ap mcm mua . Hm , nadd tk caya and suro dy mai bwah flat . Dy mai dgn mbea nadd sendiri , perghhh . Susa aa mcm nie , mbea-2 dok ad . Depan nadd jgk dy sumpah sgala bagai . So , tkbole nk kata ap sbab dy pun da jmpa parents nadd . 4 hari kenai dy , tupp tupp kaka skola call nadd tnya mua . Nadd takod nk gtao sbab takod kechik kn hati dy . Tapi , sebalik ny . Nadd kena mara sgala bagai , kena tudoh "GATAL" pulak tu . Ouhhhh , pedihhh ayat tu . And smpai sekarang nadd dok kena fire-2 kat skola . Huh , okay . Bukan nadd tknk melawan , tapi nadd respect kaka tu . Nadd tknk saked kn hati dy even siked pun , but i'll do it done :( yeah , sala nadd sbab telampau pecaya kat laky tu . Tkpa , mmg hak kaka tu nk mara kn nadd .

Seriously , nadd nk sgt honest kt kaka tu . Tk sggop ouw nk gado-2 dlam satu skola nie smua . Nk bemasam muka , memang bukan cara nadd . Tapi benda da jadi , kyta tkbole nk menolak takdir . Nadd tknk smua org egt nadd nie memag betol "PERAMPAS" sejahad-2 nadd , nadd tk pena nk amek hak org laen miaa . Nadd egt lagi , hm . Tapi , tkdak sapa pun pena fham perasaan kyta kan ? Memang mara menguasai diri , susa nk kawal . Susa nk determine kn mana satu yg betol . Sorry , nadd tk sggop da nk begado bemasam muka sgala bagai nie . Rasa ad dekat dlam hell pun ad . Klao bole , nadd nk benda nie smua cepat settle . Hm , susa klao org suka dgar kat satu pihak jaa . Org jaga perasaan org laen , perasaan kyta mcm mna pulak ? Hati kyta mcm mana pulak ? Hm , byk besabar . Lebih baek diam daripada besuara . Kan sayangggg ? Tkpa , kata mama --> kebenaran nanti terungkap jugak .

#Pengajaran untuk nadd , supaya jangan telampau pecaya kat laky sangat . Untuk readers jugak ea , takecare sayanggggg . Only this (; byebye .

Sukaa ? Likee jaa :)

Friday, 27 January 2012

OuhGeeee xD ~ !


Hey , guys ! Assalamualaikum xD Heyy , korang apea buad tu ? Haha , hari nie nadya tak tahu nak update apa . Hee , saja gtai-2 tngn p update . Tu fasal tak letak apa hari nie miaa title xD Wey-2 , nanak citer something nie bole ? Hoho , tapi taktao nanak citer apa #Eyh , gyla ka aku nie ? Haha , sorry . Nadya tak gylaa laa syg . Cuma , entah laa . Haha , happy tak semena-mena nadya hari nie xD


Hey , ada kan gmba atas nie ? Hee , teddy tu mmg chomel kan :* kalah owner dya sendiri xD Hee , kiter happy tao skrg nie ? Nak tahu tak kenapa ? Hee , malu laa nak ckap sygs (; Hee , tadi kan nadya ada post status fasal nie --> #Eyh , saia nak jadi someone special dalam hati awak bole ? Hee , lepas-2 nadya post jea status nie . Then , ada laa sorg makhluk Allah nie mai komen (Capital I) Hee , malu nak sebot . Jyeahhh (Y) dya pun tego laa nadya . Dya melawak-2 , haha . Sempoiyyy baq hg :* Hg miaa lawak , aku sampai jadi dok menunggu hg tao tak wey xD Tapi kan , takpa laa wey . Hg kata pukol 12 hg online balek kan , hee . Takpa , aku abeskan masa aku update blogg burokk aku nie :P Hee , sokay wey . Apa pun bole buad kan , mmuahh siked :* .

Hee , masa tgah chat tu mmg the best . Nadya senyum sorg-2 kodd smpai mama nadya pun tekejod dgn nadya . Hee , nak tahu ? Dya ckap mcm nie --> BF tak mara ka kyta chat ? Takod ada org mara laa . Kira bole apply tak nie ? Haha , yg nie yg buad nadya senyum sorg-2 mcm kerang busokk xP Eyh , Capital I . Nadya egt lagi sebelom nie , nadya pena cuba naseb dkat Capital I . Tapi , Capital I buad tak layan jaa . Haha , maybe bukan masa yg betol kan . Haha , tetiba jaa tadi Capital I mai tego . Perghhhh , best siottt . Haha , takpa laa Capital I . Apa pun bole kan ? Haha , takpa . Pukol 12 kan hg online balek ? Hee , takpa . Aku tnggu okay ? Hee . Okay laa , smpai sini saja ea ? Hee , pukol 12 auw ? Hee , byebye . Thanks readers <3 . Eyh , kejap-2 . Tapi kan Capital I , aku takod laa klao-2 laa hg tebaca blogg aku nie hg nanti hg brubah fikiran pulak . Fuhhhlamakkkk , haha :* Apa pun tak bole :D byebye .

Sukaa ? Likee jaa :)

Wednesday, 25 January 2012

Boyfriends (;

Hey , guys ! Watcha doingg haa ? Hee , opss :* Assalamualaikum xD Eyh , awak . Kiter be-awak-2 kejap ea hari nie ? Hee . Awak-2 , hari tu kan kiter kuar aw ? Kiter tak pegy jaoh-2 pun . Kiter cuma pegy Prangin Mall ft Komtar-Dome . Haha , awak-2 , best auw dgn diaorg smua nie . Tmbh-2 , si Asrul tu . Haha , melawakk gyla . Awakk , kiter tak larat laa na tulis pnjg-2 . Kiter citer guna gmba auw ? Haha xD

Ichigo (Bear) & Awis .

Aqil .

Haha , Opieyy & Bear xD .

Aku lagi laa xD burokkkk .

Hey , nie laa Asrul yg kiter ckap kan tu , haha xD
#Asrul & Aqil .

Bear & Asrul .

Aku , Aqil .

"Playgurl" Haha , rileks auw ? Kwan-2 jaa pun xD
#Awis , kiter , Aqil xD .

Hee , kiter dgn Awis (; 

Perghhh , da baes shemadd da bear ;)

Haha , muka mcm mnx kasodd jaa kan ? Hee xD
Heyy , baju pink tu laa Asrul . Haha , dya mmg melawakk gyla kodd . Dya dgn Aqil , haha . Mmg mantop laa hmpa nie wey xD Thanks buad aku gelak hari tu xD Okay , smpai sini saja ea ? Hee , see you again . 

Sukaa ? Likee jaa :)

Friday, 20 January 2012

Heyy , you . Assalamualaikum :D Waduhhh , lama kan nadd da tak update apa-2 ? Hee , btw bukan tak nak update . Cuma ada probs siked , tehee xD Hey , what's up ? Amacam skola ? Okay ? Hee , skola nadd okay saja . And nadd lagi more excited :* winkk . Nak tahu knp ? Hee , sbab dpat jumpa mbea-2 . Sembangg potpetpotpet tak behenti . Hee , dgn KK lagi . Perghhh , mmg tebaekkkk :D Eyh , lama nadd tak update kan ? Takpa-2 , hari nie nadd cita smua bnda lepas-2 . Okay , utk pengetahuan smua yg nadd skrg suda single . And smua suda tahu kan ? Hesh , tak tahu mai nak katok bagi tahu sat :P #kiddingg . Eyh , New Year nadd paling tebaekk and tebaekk yg pena nadd sambot . Nak tahu knp ? Haha , ada laa . rahsia . Perghhh , mmg best . Mmg seronok , mmg happening and mcm-2 lagi . Hee , nak tahu knp ? Sba , boyfriend nadd --> Sam Bunkface mai Penang . Wakakak :D #berangan laa aku kat Sam tu , hee :P Tapi , serious . Perghhh , dya mmg tebaekkk derr . Haha , and lagi best nya mbea nadd sorg nie buad lawakk . Haha , dya p pekena budak ppuan nie dgn bunyi siren yg dya beli tu . HAHA , menjerit ppuan tu bukan kepalang . Mmg tebaekkk laa kawan :D Hmpa smua buad nadd happy jaa mlam tu . Abes lupa smua mslh nadd , and beazam nak mula kan hidup baru . Thanks sangadd-2 wey , hee .


Eyh , citer fasal New Year suda abes . Skrg , fasal laen pulak . Hey , nak tahu ? Azam baru nadd apa ? Azam baru nadd ada laa nak lupa kan benda-2 yg lepas , and mula kan buku baru . Sala satu ada laa , tak nak coup buad masa skrg . Tapi , kan kan kan kan kan . Ya Allah , hati nadd da di curik org . Wahhhh , smpai hati itu org . Perghh , hg jahadd weyy >.< Annoyingg betol hg nie , hee :P Tapi , kan kan kan kan . Nadd cuba nak control perasaan nadd nie . Nadd nak study dulu , then baru pkir siked-2 fasal coup . Yolaaa , sapa kata hidop single nie best ? Haha , tak best wey . Nak tahu knp ? Takdak org nak syg kan kyta , takdak org nak amek beratt fasal kyta , takdak sapa nak msg or call kyta mcm nie --> Hey , beby . Sekkom , beby tgah buad ape tu ? Da mkan ? Wahhh , imissyou laa beby . Hurmmmm , sweet kan byla boyfriend kyta ckap mcm nie kat kyta ? Adesss -,- abes perasaan jealous nie menguasai diri . Huhu , sapa yg tak nak kan mcm nie ? Setiap org mesti nak ada boyfriend kyta ckap mcm nie , tapiiiii ............ Haha , entah laa . Lupaa kan . Jodoh kat tangan Allah , beserah jea :D Hee , bagi hmpa yg kat luar sana yg suda ada boyfriend/girlfriend tu , take care boyfriend/girlfriend hmpa leklok tao ? Jgn maen kan perasaan coup hmpa tu , nanti diri sendiri yg merana nanti . Kasih sayang tu ada laa satu benda yg tak dapat nak dirasai oleh smua org . Cuma org yg betol-2 ikhlas dgn pasangan dya jaa , yg dpat rasa mcm tu . #Perghhh , jiwangg betol nadd mlam nie :D hee , besebab knp jadi begini mlam nie , haha .

Eyh , sayang . Kpd someone tu , jgn risao tao . Sbab kiter slalu tunggu awak . Kiter slalu egt kat awak . Kiter sedih byla tgok fesbuk awak , awak da ada girlfriend . Tapi , takpe awak . Kiter tunggu awak , hee . Lastly , siape cepat dya dapat meyh . Byebye bloggers , thats all for tonight , iloveyou (;

Sukaa ? Likee jaa :)