♥ My Sayangg ♥

Sunday, 26 February 2012

Hipokrit


Hey , assalamualaikum guys (: Sedih teramat sangat da mula mai nie . So , apa kena mengena dgn entry tu kan ? Okay , sekarang nie baru nadya sedar yg kyta tkbole trust someone tu dengan 100% . Orang kata apa sekarang , HIPOKRIT . Okay , nadya tak maksod kan sesapa dekat sini . Macam abang-2 nadya cakap , kyta luahkan isi hati kyta tanpa sebot nama seseorang . Itu lagy baek (: yeah , semua manusia ada kesilapan masing-2 . Bohong laa kalau takdak buad sala siked kat muka bumi nie . Kadang-2 ada sala siked sebesar zarah tanpa kyta perasan , tapi still mencari kesalahan orang lain . Okay , nadya taknak maksod kan sesapa kat sini sebab nadya memang takdak niat pun . Yang perlu nadya ckap is Alhamdulillah ke Hadrat Illahi sebab da sedar kan nadya . Nadya tak sanggop da nak hadapi macam-2 persepsi orang kat nadya . Kadang-2 rasa macam nak pegy jaoh-2 pun ada , tapi still besabar . Jujo nadya cakap sekarang nie , da banyak sangat orang-2 hipokrit kat dalam dunia nie yang kyta tak sedar actually diaorang ada lah kawan baek kyta sendiri . Kyta da telampau pecaya kat diaorang sampai da menanges kat bahu diaorang , tapi diaorang tikam kyta pada belakang . Okay , byla kyta ckap mcm nie mesty ada orang nanti kyta --> Sapa suro carik fasal dulu ? Haha , bukan kyta carik fasal dulu . Ujian Allah kat kyta , byla-2 masa pun bole datang tnpa kyta sedari . Betol kan apa yang nadya cakap kn nie .

Okay , sekarang nie tak pelu nk bepanjang lebar . Honestly again nadya cakap kan , kyta tak pelu nk jadi HIPOKRIT kat dalam dunia nie sebab tu semua nya syirik kecil . Tengok , kyta da buad dosa kecik tanpa kyta sedar ? Serious nadya cakap , nadya da bosan dengan semua nie . Kadang-2 nadya rasa nk stay away pada dunia nie . Tapi , sampai byla kyta bole belindung disebalik senyuman kyta nie kan ? Sampai byla kyta nk senyum memanjang sedangkan hati kyta da hancur lebur ? Yeah , nadya da bole agak if sesapa yg baca nie mesty nanti kata --> alaaa , buad baek bole . Ayat jaa semua nie . Am I rite ? Nadya tak kesa smua tu . Da tk kesah apa persepsi orang . Sebab satu-2nya cara is prayers . Jujo again , baru nadya sedar yg kyta tk bole hidop tnpa perolongan daripada Yang Maha Esa . Kyta selalu lupa Dia byla kyta senang , tapi byla susa baru kyta nk menangis segala bgai dan baru menyesal . Tapi , menyesal sat jaa . Then , buad balek . Betol kan ? Sampai byla kyta nk hidop mcm nie kn ? Okay , nadya da mula sedar apa maksod kehidupan . Sejak-2 nadya da mula semayang , baru kaly nie dalam 16 tahun nadya benafas kat muka bumi nie nadya dapat rasa kn something yg tk pena kyta dpat . Something yg tk bole nk ugkap kn dgn kata-2 . Yeah , 2 words that I can say is ♥ Thanks Allah 

#Sorry . Nadya luahkan semua nie bukan nya nak menunjuk kata nadya nie baek atau tak , sebab semua ada persepsi masing-2 . Nadya story smua nie just nak share a little story kat semua . Btw , thanks for readingg (:

Sukaa ? Likee jaa :)